Het échte glazen huis  

Een bijzonder experiment van een groepje studenten aan de Hogeschool Rotterdam. Een duurzame kas, om in te wonen.
30-06-2016 - door Redactie
Duurzame kas als woonhuis

Foto: Roomed // De duurzame kas is een experiment van de Hogeschool Rotterdam

Na een goedgekeurde bouwvergunning ontbrak alleen nog het gezin dat intrek zou nemen in de woning. Het werden Mark en Helly met hun twee kinderen, zij wonen de komende drie jaar in de duurzame kas. Roomed ging bij ze op bezoek en bracht verslag uit.

Spoorloos

Het huis is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en leem. Het uitgangspunt is dat alles wat gebouwd wordt weer afgebroken en hergebruikt kan worden – zonder schade aan het milieu. De studenten doen continu onderzoek – ook op locatie – waardoor ze de omstandigheden steeds verder kunnen optimaliseren.  

Verborgen Tuinen

De duurzame kas was onderdeel van Verborgen Tuinen 2016. Een groeneroute door Rotterdam waarvoor talloze huiseigenaren hun tuin openstellen. Niet meer onhandig gluren over de schutting, maar even rustig rondkijken in al die mooie groene oases! Mark en Hetty waren overigens niet de allereerste met zo’n bijzonder woonhuis. De Zweden Marie en Charles bouwden een kas in hun eigen achtertuin. Het experiment van de Hogeschool op de voet volgen? Kjk mee via Instagram

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.