Helpt de maatregel tegen plastic tasjes?  

Het verbod op plastic tasjes ging in op 1 januari 2016. Merken we al verschil?
24-05-2016 - door Redactie
plastic tasjes

Helpt de maatregel tegen plastic tasjes?

Het antwoord is…tromgeroffel.. ja! Deze week werd bekend dat bij Kruidvat 60% minder plastic tasjes meegegeven zijn en maar liefst 80% minder bij de HEMA. Steeds meer mensen nemen een eigen tas mee als ze op pad gaan. Het verbod op plastic tasjes ging op 1 januari in en is onderdeel van een bredere aanpak om plastic afval terug te dringen. Hard nodig want jaarlijks komen er meer dan 8 miljard (!) plastic tasjes terecht in de natuur. Ben jij er al aan gewend om je eigen tas mee te nemen?

Battle of the bags

Er zijn steeds meer hippe en handige (boodschappen)tassen in omloop. In verschillende formaten, prints én materialen. We zetten de meest innovatieve materiaal-varianten voor je op een rij, kende je de tas van kwallenleer bijvoorbeeld al? Beat the Bag speelt mooi in op het verbod op de plastic tasjes. Ze maken tassen van resttextiel, gemaakt van de gebruikte etalagedeken van kledingketen WE.    

 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.