Eten en drinken

Help RotterZwam uit de brand! 

En word een zwambassadeur!
15-06-2017
Help Rotterzwam uit de brand

Zo zag het kantoor van RotterZwam er vlak na de brand uit

Een schokgolf ging door onze redactie nadat het nieuws binnenkwam: brand in Bluecity010, het voormalige Tropicana, waar veel innovatieve en duurzame start-ups huizen. Velen bij ons bekend en ook lid van Voor de Wereld van Morgen.

De brand eind mei in het voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana heeft vooral desastreuze gevolgen voor Rotterzwam. Alle machines zijn onbruikbaar geworden. En dus is er geld nodig. Veel geld. Doneer jij mee?

RotterZwam, de eetbare paddestoel

RotterZwam kweekt eetbare paddestoelen in, met én voor Rotterdam. RotterZwam maakt van afval weer voedsel. Hoe dan? Door onder andere koffiedik - afval van Rotterdamse horeca en kantoren - te gebruiken om de zwammen op te kweken. RotterZwam is dus een supervers, milieuvriendelijk en duurzaam gekweekt streekproduct. Want de zwammen worden lokaal gekweekt in een leegstaand gebouw. En wat is er dan gaver dan de kelders van het oude Tropicana Zwembad?

Steun RotterZwam

Maar om een doorstart te maken is er dus geld nodig. Op Facebook liet eigenaar Mark Slegers weten: "Onze volledige bedrijfsruimte is bedekt onder een dikke laag giftig roet. Op enkele machines na zijn we alles kwijt." Afijn, lees de volledige noodkreet van RotterZwam zelf:

Op enkele machines na zijn we alles kwijt. Alles waar we de afgelopen 5 jaar hard voor gewerkt hebben is weg. Een enorme klap. Emotioneel, maar ook financieel gezien. Op dit moment werken we hard aan de wederopbouw. We weten niet of we het gaan redden. Of we deze enorme financiële klap te boven komen. Daarom hebben we jouw steun keihard nodig. Doe jij mee? Doneer dan wat je wilt en help RotterZwam mee opbouwen, zodat we weer door kunnen met impact maken.     

Wij hebben zelf met Voor de Wereld van Morgen al gedoneerd. Maar er zijn meer mensen nodig. Doneer jij mee? 

RotterZwam in betere tijden. Vol trots in BlueCity010, het oude Tropicana. Jij vindt toch ook dat ze daar terug moeten keren?