Groene en gezellige activiteiten voor in het Paasweekend 

Weet jij al wat je dit weekend gaat doen?
11-04-2017
Pasen groene uitjes

Aankomend weekend is het alweer Pasen. Misschien heb jij het hele weekend al helemaal ingevuld, maar mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie dan helpen we je graag op weg. Er worden namelijk door het hele land allerlei leuke én groene activiteiten georganiseerd. Zo kan je bijvoorbeeld varen door de Weerribben met Staatsbosbeheer, proeven van verse biertjes en gave geschiedenis in het Openluchtmuseum en lammetjes aaien bij Natuurmonumenten. Fijn weekend alvast!

Op speurtocht in het Openluchtmuseum

In het Openluchtmuseum in Arnhem kan je alles leren over de geschiedenis. In dit museum vind je authentieke gebouwen, voorwerpen en waargebeurde verhalen. Zo kan je er bijvoorbeeld met je eigen ogen zien hoe de bakker zijn brood bakt, hoe imkers eigenlijk te werk gaan of alles leren over dieren op het Kindererf. Verder kan je dwalen in het doolhof, meedoen met een speurtocht, je eigen vogelverschrikker maken of lekker genieten van verse poffertjes of biertjes en nog veel meer moois. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten in het Openluchtmuseum.

Pasen groene uitjes

Ontdek de natuur met Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer organiseert dit weekend weer allerlei mooie activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van een prachtige lentewandeling of speurtocht in de Oostvaardersplassen, lammetjes komen kijken op het Drents/Friese Aekingerzand en is er voor de allerkleinsten een echt kabouterfeest in de Groote Peel. Verder kan je struinen langs vogelkolonies op Texel of varen door het moeras van de Weerribben. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten van Staatsbosbeheer.

Zoek naar Paaseieren in de Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus in Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In de wonderschone tuin en kassen staan meer dan 4.000 soorten planten uit verschillende klimaten. Voor de kleintjes is er dit jaar een speciale Paasspeurtocht uitgezet. De paashaas is namelijk 10 van zijn mooiste paaseieren verloren in de tuin en de kassen van de Hortus. Kleintjes kunnen de paashaas helpen om alle eieren terug te vinden terwijl ze wandelen tussen de mooiste bloemen, planten en bomen. Als ze alle tien de eieren vinden krijgen ze misschien wel een toffe prijs van de paashaas. Klik hier voor de site van de Hortus Botanicus.Groene uitjes pasen

Kom lammetjes aaien bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten heeft een boel leuke plannen gemaakt voor Pasen. Zo kan je er eieren komen zoeken, een interessante Paaswandeling maken met de boswachter of lammetjes komen kijken bij een van hun schaapskooien. Zo is er op tweede paasdag een echte Lammetjesdag op de Brunsummerheide in Heerlen. Hier kan je lammetjes zien springen en spelen in de wei en ze zelfs van dichtbij komen bekijken en aaien. Is dat te ver voor jou? Klik dan hier voor een overzicht van schaapskooien en lammetjesdagen door het hele land.

Ga op zoek naar het gouden ei op De Hoge Veluwe 

De Hoge Veluwe wordt niet voor niets de groene schatkamer van Nederland genoemd. Het park beslaat 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen en is het leefgebied van onder andere herten, moeflons en wilde zwijnen. Wandelend of op een gratis Witte Fiets kan je alle landschappen ontdekken en je bezoek combineren met het Kröller-Müller museum of het leerzame bezoekerscentrum. Op tweede paasdag wordt er een eierzoekfestijn georganiseerd in de omgeving van het bezoekerscentrum. Daar kan je op zoek naar het gouden, zilveren of bronzen ei en mooie prijzen winnen. Klik hier voor de site van De Hoge Veluwe.

Groene uitjes Pasen

Bewonder tulpen op het dakplein van NEMO

In NEMO Science Museum kan iedereen ontdekken hoe interessant wetenschap en technologie zijn. Er zijn maar liefst 5 verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops waar je kunt ervaren hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Zo kan je er in het laboratorium allerlei gave experimenten en proefjes doen. Tijdens het Tulpfestival wordt het dak van NEMO gevuld met tulpen in alle kleuren van de regenboog. Verder kan je de openluchttentoonstelling Energetica (over natuurkrachten en groene energie ), een groot buitenterras en een restaurant vinden. Klik hier voor de site van NEMO Science Museum.