Gratis naar de kapper 

Waarom zouden daklozen niet naar de kapper mogen? Lees het hartverwarmende verhaal van een twintigjarige kapper uit Texas.
19-07-2016
Rudy aan het werk voor een van zijn 'klanten van de straat'. Bron: konbini.com

Kapper aan het werk voor een van zijn 'klanten van de straat'. Bron: konbini.com

Maak kennis met Rudy Ibanez, twintig jaar oud en nú al is hij bekend in Texas om zijn knipkunsten. Maar dat is niet het enige. Op zijn vrije dag duikt hij de kapperszaak in, om nog meer mensen te knippen - helemaal gratis. Waarom?

Rudy doet het net even anders

Rudy vindt het belangrijk dat iedereen zich mooi kan voelen. Hij is een kapper met een groot hart. Na een auto-ongeluk lag hij flink toegetakeld in het ziekenhuis. Voor het eerst voelde hij hoe het is, om er onverzorgd en gehavend  uit te zien. Zo voelen daklozen zich iedere dag, bedacht hij. Daar moet verandering in komen! Ook mensen die op straat leven, moeten er verzorgd uit kunnen zien. Zodoende knipt hij in zijn vrije tijd de haren van daklozen. En het effect is verbijsterend.

Voel je mooi!

De dakloze mensen voelen zich weer mens, ze zijn weer trots op wie ze zijn. De twintigjarige verwacht geen wonderen de levens van de daklozen, maar wil hen een klein lichtpuntje geven in hun zorgelijke leven. En dat lukt. 'Het geeft een enorme boost aan mijn leven', zegt een dakloze. Rudy: 'Daklozen hebben dan wel geen geld, maar het blijven mensen. Ook zij mogen toch wel verzorgd voor de dag komen?' 

Kijk hier het filmpje van Rudy & zie de enorm blije, dankbare mensen.

Welzijnswerk 2.0

Niet alleen Rudy is 'welzijnswerker 2.0'. Als je goed om je heen kijkt, zie je veel mensen met een gouden hart. Landgenoot Jake Austin bedacht de daklozendouche: een rijdende douche in een omgebouwde vrachtwagen, speciaal gemaakt voor daklozen. En in Rotterdam kunnen arme jongeren, ex-gedetineerden en ex-verslaafden weer meedoen door te koken. Hoe? Dat lees je in Restaurants met een verhaal: Hotspot Hutspot. En wist je dat een geldloos leven je een hoop zorgen bespaart? Lees alles Leven zonder geld. Kan dat?