Goodr: Goed doen voor luie mensen 

Download Goodr op je computer en word al surfend een goede gever.
16-01-2018
Bij Goodr kun je nu gratis een goed doel steunen

Bij Goodr kun je nu gratis een goed doel steunen

Een goede daad verrichten, je kunt er niet op tegen zijn.  Met het initiatief van Bjorn & Ewan heb je geen excuus meer. Met Goodr kost het namelijk geen geld én geen tijd (oké, 20 seconden) om te doneren aan een goed doel. Hoe dan wel? Gewoon vanaf je luie stoel, al surfend over het internet.

ASN Bank Wereldprijs

Goodr is een tool voor op je computer. Door het te toe te voegen aan je browser gaan de inkomsten van de advertenties, die jij te zien krijgt voor 90% naar een goed doel. To Good(r) to be true? Dat dachten wij ook even bij Voor de Wereld van Morgen. Maar niets is minder waar. Goodr haalde onder de naam MADDfunding de top 5 binnen het thema Mens & Samenleving van de ASN Bank Wereldprijs 2017. Én ondertussen zijn wij fan!

Adblocker

In 20 seconden is je aanmelding compleet en kun je voortaan surfend over het web jouw goede doel steunen' aldus Bjorn van Goodr. Door naar Goodr te surfen kun je de tool toevoegen aan je browser. Goodr werkt zoals een adblocker, alleen zullen nu de advertenties zichtbaar blijven. Er worden bij aanmelding een paar vragen gesteld. Je kiest zelf een goed initatief zoals schoolboeken, bomen of drinkwater. Vervolgens kun je bij gebruik direct zien hoeveel vierkante meters jij hebt vergroend in Tanzania, of hoeveel liter schoon drinkwater jij in Oeganda mogelijk hebt gemaakt.

Advertentie inkomsten

Goodr ontvangt inkomsten van de online advertenties en zij zorgen ervoor dat dit naar het goede doel gaat. Stel, je gaat naar Funda, de advertentie die je nu al ziet zal je blijven zien. Het enige verschil is dat de inkomsten van die advertentie nu naar Goodr gaan. Eigenlijk verandert er niets voor je, jij blijft lekker internetten en de goede doelen kunnen dankzij jou hun mooie werk voortzetten.

Privacy

Bjorn: 'Je hoeft je geen zorgen te maken over je privacy.' Goodr ziet het als hun verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. Bij het aanmelden, vul je zelf een aantal gegevens in zoals geslacht, leeftijd en interessegebieden. De informatie die verzameld wordt uit de tool blijven op jouw computer. Wanneer je de tool zal verwijderen is de informatie ook meteen verloren.

Ecosia

Wanneer je toch bezig bent om goed te doen vanaf je luie stoel, gebruik voortaan Ecosia als zoekmachine. Ecosia is een CO2 neutrale zoekmachine die 80% van hun inkomen doneert aan bomenplantprogramma’s.