Gewonnen... en nu? 

Wat zijn de Wereldprijs winnaars van plan met het prijzengeld?
23-11-2016 - door Redactie
De Wereldprijs winnaars op het podium

Alle Wereldprijs winnaars op het podium met de jury | Bron: Jostijn Ligtvoet

De Wereldprijswinnaars zijn bekend! Vorige week woensdagavond sprongen CloudCuddle, Hemelswater, Refugee Start Force, Synth/Ethic en Terra Nova een gat in de lucht. Het was een avond vol spanning en sensatie, met een goed programma en 10 welverdiende finalisten. Naast de eer en de erkenning die je krijgt door zo'n prijs te winnen, gingen de 5 winnaars ook naar huis met een mooi geldbedrag. Maar wat zijn ze van plan met het geld?

Lotte en Francesca van CloudCuddle gaan hun bedrag (8000 euro) besteden aan de tweede testronde van de CloudCuddle. De eerste testronde start begin december en zal voornamelijk gericht zijn op veiligheid. De tweede testronde moet in het voorjaar beginnen. Deze zal gericht zijn op gebruiksgemak. Zo'n 20 testgezinnen zullen de CloudCuddle gaan gebruiken en Lotte en Francesca zullen alle feedback analyseren en verwerken. Ze willen in de tweede testronde voornamelijk antwoord op vragen 'is de CloudCuddle makkelijk zelf op te zetten?' of 'is die handzaam genoeg?'. Ze zijn ontzettend blij met de prijs. 'Het is fijn dat mensen geloven in wat je doet. De erkenning is super' (Lotte Leufkens - CloudCuddle).

Pascal en Ratna van Synth/Ethic hebben ook een mooi doel voor hun 7000 euro. 'We gaan het waarschijnlijk inzetten op sales. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. We willen wel echt het maximale rendement uit het bedrag halen, dus we willen echt een goed iemand die bij ons past. Dat we de publieksprijs hebben gewonnen is natuurlijk ook helemaal super. Dat extra geld kunnen we misschien nog mooi gebruiken om een tweede machine van te kopen, zodat we onze productie omhoog kunnen doen.' Over de avond zelf zegt Pascal: 'We vonden de avond echt gigantisch spannend. En deze winst opent deuren, dat zeker. Het is een hele eer.'

Proef de sfeer in het officiele Wereldprijs finale filmpje.

De reactie van Wietse (Hemelswater), toen hij hoorde dat hij had gewonnen was ook wat hij daadwerkelijk riep: YES! De mannen van Hemelswater wonnen 8000 euro. De zaken gaan goed, dus wat gaan ze met het geld doen? Juist, uitbreiden. Ze willen 1 of 2 nieuwe filters aanschaffen om nog meer regenwater te kunnen omzetten in een heerlijk biertje. Daarnaast zitten ze ook te denken aan de aanschaf van een klein (elektrisch) vrachtwagentje om regenwater op te halen bij cafés om het in Brouwerij de Prael te kunnen filteren.

'Blijdschap, tevredenheid, trots en opluchting. Dat is wat we voelden toen we hoorden dat we gewonnen hadden' - Wietse Visser (Hemelswater).

'Het hele Wereldprijs-traject werkt goed', vindt Lisa Hu van Terra Nova die 10000 euro won. 'Je bent altijd maar druk en gaat maar door. Het is dan heel goed om even stil te staan bij bepaalde zaken en vooruit te kijken. Zo heb ik de cijfers van Terra Nova eindelijk eens goed op een rijtje kunnen zetten. Dat is heel waardevol. Wat ik met het geld ga doen? Ik wil investeren in een online platform.  Als het spel makkelijker en leuker wordt gemaakt, zal het ook langer meegaan. Zo kunnen leraren en anderen ideeën indienen op het platform voor burgerschapsvraagstukken die iedereen kan gebruiken. Zo wordt er echt inzichtelijk gemaakt wat er speelt in de samenleving (ook op kleine schaal). Een animatiefilmpje op het platform ter introductie, zal het spel ook duidelijker maken. Daarnaast zou ik graag een stichting willen starten met Terra Nova.'

Joost van der Hel van Refugee Start Force krijgt sinds woensdagavond iedere dag mailtjes binnen van geinteresseerde partijen. Van het prijzengeld (7000 euro) gaat Refugee Start Force opschalen. Er is veel vraag naar evenementen die vluchtelingen en professionals koppelen. Het geld zorgt er mede voor dat er nog meer netwerk bijeenkomsten, nog meer cursussen en nog meer trainingen kunnen komen die zich richten op de integratie van vluchtelingen binnen de Nederlandse arbeidsmarkt.

Foto's van de finale zijn te vinden op de facebook pagina van Voor de wereld van morgen. Het was een succesvolle editie van de Wereldprijs. Wij wensen alle finalisten heel veel succes!

 

 

 

 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.