Geen nieuwe kleding meer hoeven kopen 

Je hoeft geen afscheid meer te nemen van je kleding door vlekken, gaten of omdat je eruit groeit. Hoe? Dat lees je hier.
03-12-2015 - door Dine

In de kledingindustrie komen zoveel duurzame thema’s bij elkaar: mensenrechten, arbeidsomstandigheden, kinderarbeid, onderwijs en milieuomstandigheden. Misschien is het daarom maar beter om bewust om te gaan met kleding.  Consuminderen is een ding, nu ook op kleding gebied!

Zo bespaar je 50% water

Lease of koop een jeans van MUD Jeans. Is ie uitgedragen? Stuur hem dan op en switch naar een nieuw model. De oude jeans wordt volledig gerecycled, wat 50% water bespaart en weinig nieuwe grondstoffen nodig heeft. De jeans blijft van MUD Jeans. Na 12 maanden word je gevraagd of je een nieuw model wilt voor een klein bedrag of dat je deze wilt houden. Voor het leasen betaal je maandelijkse een leasebedragje.

Zo groeit je kleding mee

Je kunt met een nieuwe techniek van KrijgDeKleertjes je kinderkleding moeiteloos verstellen. Het concept heet Tweaks, en biedt meegroeikleding aan. Aan alle duurzame aspecten wordt aandacht besteedt: van maker tot drager tot 'vermaker'.

Elke maand een andere kledingkast

Heb je wel eens van een kledingbibliotheek gehoord? Waar je gewapend met een echte biebpas en biebtas je kleding leent, wast en terugbrengt en uiteindelijk kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan het lenen van een zomerjas, en die in de herfst ruilen tegen een winterjas. Zo heb je nooit last van een overvolle kast! Kijk bij LENA in Amsterdam voor modieuze inspiratie en word verliefd!

Een trui die je hele leven meegaat

En jawel, hij bestaat! De sweater die een levenlang meegaat. Geloof je het niet? Een overtuigend filmpje zie je op de website ;-) Zeker het kijken waard, en misschien ook wel om te kopen? Denk goed na over de kleur, want wachten met een nieuwe kopen tot hij "op" is heeft geen zin.

Gat erin? Niet weggooien!

Als je in het verleden nog geen kleding leaste of leende maar wel een kapot kledingstuk hebt, hoef je hem ook niet in de kledingbak te gooien! Bij een repaircafé bij jou in de buurt maakt een ervaren kledingmaakster jouw lievelingsbroek weer als nieuw.

 

Profile picture for user dine2401@hotmail.com
Dine
Auteur
23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.