Geen BTW op Bio 

De biologische supermarktketens lobbyen in Den Haag.
08-11-2017 - door Marly
Teken de petitie op GeenBTWopBio.nl

Bron: Geen BTW op Bio

Een aantal kleine en grote biologische supermarktketens gaan voor de realisering van 0% BTW op biologische producten in de eerste 100 dagen van het nieuwe kabinet.

Veel voordelen

Biologische boodschappen lijken dan misschien wel duurder, maar als je de maatschappelijke kosten meerekent bij ‘normale’ boodschappen ben je met biologische boodschappen goedkoop (en beter) af. Dat wisten wij natuurlijk allang, maar in Den Haag mag hier ook wel wat meer aandacht voor komen. Want, biologische bedrijven stoten minder CO2 uit en kennen daarnaast een hogere bodemkwaliteit, verspillen en vervuilen minder water en focussen op het behoud van biodiversiteit. Dat laatste betekent ook meteen meer variatie aan planten en dieren. Kortom, biologisch is goed voor de natuur, dier en mens. En dat moet toch bevordert worden?

Petitie

Om dit initiatief kracht bij te zetten is ‘Geen BTW op Bio’ een petitie gestart. En ze hebben jullie steun hard nodig. Het idee is dat zolang de vervuiler niet betaalt, de overheid de producenten en consumenten van biologische producten tegemoet moet komen. Het doel: Geen BTW op Bio. Teken de petitie hier. Leuk nieuwtje: Op 10, 11 en 12 november winkel je BTW vrij bij alle aangesloten biologische supermarkten. Hopelijk allvast een voorproefje!

Kies biologisch

Gelukkig zien we dat steeds meer supermarkten biologishe producten aanbieden. Maar wist je dat bijvoorbeeld dat je kat ook biologisch kan eten? Het is zelfs veel beter voor hem of haar. En ken je Onkruidenboter, Sharp Sharp of Pineut al? Stuk voor stuk spannende biologische producten die je echt een keer moet proberen.

Profile picture for user Marly_emily@hotmail.com
Marly
Auteur
Marly | 23 jaar | Amsterdam | UvA | Internationale Betrekkingen | Voor de wereld van morgen | Wereldprijs | Hoe kunnen wij jouw duurzame idee verder helpen?