Geldzaken

Geef je spullen een tweede leven op Koningsdag 

Het is weer Koningsdag. Tijd om je zolder op te ruimen!
20-04-2015 - door Lotte
Tweedehands servies

Koningsdag, vroeger bekend als Koninginnedag, vind ik altijd een heerlijke dag. Ik weet niet precies wat het is dat me zo blij maakt die dag. Misschien de tradities die ervoor zorgen dat je altijd weet welke sfeer en activiteiten je kunt verwachten. Heerlijk, misschien truttig, misschien vertrouwd. En ook al kondigde de Koning aan dat Zijne Majesteit iets aan de tradities iets wil gaan veranderen, sommige onderdelen zijn voor altijd aan deze dag verbonden.

Rommelmarkten

Zo zijn bijvoorbeeld de rommelmarkten niet weg te denken uit het straatbeeld op deze feestelijke dag. Een mooie gelegenheid om je zolder op te ruimen en al lang niet gebuikte spullen een tweede leven te geven. Of eens rond te struinen op een marktje en er de prachtigste vintage serviezen vinden, of dat wekkertje dat je altijd al wilde hebben.

Repareer je spullen En als je dan toch aan het opruimen bent... kom je vast apparten tegen die nog zeker niet voor het afval geschikt zijn, maar het net niet helemaal meer goed doen. Apparaat stuk? Breng ze naar een Repair Café. Daar gaan de vrijwillige reparateurs er graag mee aan de slag. Bijvoorbeeld met je oude Senseo-apparaat. En dat kan dan weer prima op je kleedje op straat bij de andere spullen die een tweede leven tegemoet gaan.

Kleding over?

Ook na Koningsdag nog? Ook voor kleding die je niet meer draagt is er een toekomst! Breng het naar de Kledingbieb of LENA Fashion Library en laat het aan de handen van designers over.

Maak een Van Hulley

Voor oude overhemden is een oplossing. Je creëert er een prachtig uniek exemplaar boxershort mee. Het werkt heel eenvoudig: maak online je bestelling, stuur je overhemd op naar Van Hulley ... een paar werkdagen wachten en.. een prachtig en uniek exemplaar! Gemaakt door de naaisters in het atelier in Groningen.

Een nieuw baasje

We vroegen Lisa Bal, blogger van VDWVM en tevens fervent rommelmarkt-bezoeker, wat de 'magie' is van rommelmarkten: " Ieder mottenballig kleedje houdt de belofte in zich dat je er een prachtig voorwerp vindt met een eigen verhaal, dat op een nieuw baasje wacht die het weer waardeert en koestert"

Wat geef jij een tweede leven op Koningsdag? Of heb je misschien een mooie oude vaas of kandelaar gescoord?

Profile picture for user Lotte van der Zanden
Lotte
Auteur
Hoe krijg je nou je zus de kringloopwinkel in? Of je vader, collega of beste vriend? Help iedereen de drempel over met de Nationale Kringloopbon, want als je zo'n bon krijgt moet je wel een keer bij de kringloop gaan kijken toch? De Nationale Kringloopbon zet zich in om het hergebruik van spullen te stimuleren en het 'kringlopen' te normaliseren.