Sociaal

Geef iedereen een warm welkom! 

Baby Verh!p heeft een nieuw initiatief, en wij vinden het prachtig!
26-12-2017
Foto: Marieke Odekerken

Foto: Marieke Odekerken

Misschien geef je de spullen al als kraamcadeau. Wellicht heb je er nog nooit van gehoord. Maar kledingmerk Baby Verh!p is twee jaar, twee awards, en een confronterende reis verder en Brendy praat ons bij over het nieuwste initiatief. ‘Een dubbel warm welkom’.  Een warm welkom voor jouw kindje en een warm welkom voor een baby op de vlucht.

Wat is Een dubbel warm welkom?

Baby Verh!p verkoopt al dekentjes met de naam ‘een lekker warm welkom’.  Lekker zacht en van 100% biologisch katoen, dus al door veel moeders een niet-meer-weg-te-denken item in de babykamer. Omdat Verh!p vindt dat íédereen zo’n warm welkom verdient, heeft de startup een nieuwe actie in het leven geroepen: wanneer je een dekentje bestelt voor Bram, krijgt Bilal ook een dekentje. Oftewel, wanneer je één dekentje koopt, geeft Verh!p ook een dekentje aan een baby op de vlucht.

RET AardigOnderWegAward

Brendy won in het voorjaar de vakjuryprijs in de categorie ondernemen van de RET AardigOnderwegAward. Daarnaast maakte ze kans op de publieksprijs. Een prijs die je droom laten uitkomen, wie wilt dat nu niet? Brendy, oprichter van Baby verhip, maakte kans op deze prijs terwijl zij zelf nog niet wist wat haar droom precies inhield. De organisatie van RET AardigOnderWegAward ging opzoek naar de droom van Brendy. Brendy: ‘Ik heb continue gesprekken gehad, over wie ik ben en wat mijn drijfveren zijn.’ Op basis van deze informatie werd aan Brendy haar eigen droom onthuld in het Nieuw Luxor in Rotterdam.

De droom van Brendy

Haar droom? Geheel in lijn met het ‘geef het door’ concept van Verh!p werd haar droom vormgegeven. Met behulp van Movement on the Ground zou Brendy de kleertjes doorgeven in de vluchtelingenkampen op Lesbos. Brendy werd zo geraakt dat zij direct op het podium zei ‘Dit moeten we sowieso doen, of ik nou win of niet. Dus dat gaan we doen!’ Brendy won de prijs niet, maar beloofd is beloofd, ze ging naar Lesbos om daar de allerkleinsten te helpen.

Geef het door!

Op Babyverhip.nl werd direct een actie opgezet. Wanneer je een pakje kocht, werd er een pakje gedoneerd. Daarnaast riep Brendy ook op om gebruikte Verh!p pakjes op te sturen, via het ‘Geef het door’ principe. ‘Ik besef heel goed hoe lastig het is om de allereerste pakjes door te geven. Maar mensen gaven er gehoor aan en ik vind het prachtig dat veel gezinnen even stil hebben gestaan bij de kindjes die in deze situatie zitten en een heel ander toekomstperspectief hebben.’ In totaal werden er 40 gebruikte pakjes doorgegeven, met daarbij de mooiste boodschappen.

Thuis van Lesbos

In samenwerking met Movement on the ground is Brendy toch naar Lesbos vertrokken, waar zij Moria en Kara Tepe heeft bezocht. (lees hier haar verhaal) Het doel: alle 80 baby’s onder de 6 maanden een pakje geven, werd gemakkelijk gehaald. ‘De reis heeft veel indruk op mij gemaakt’. Ook al had ze het gevoel dat zij maar een hele bescheiden rol kon spelen ’Het is altijd beter dan thuis op de bank blijven zitten, kijkend naar het nieuws waar ze niet eens meer in voor komen. Bij thuiskomst wilde Brendy meer doen: Een Dubbel warm welkom! ‘Op deze manier krijgen ze het gevoel dat wij ze niet vergeten.’

Doe mee!

Zo gezegd zo gedaan. Je kunt nu een ‘Dubbel warm welkom’ kopen via de website van Baby Verh!p. Ken jij iemand die zwanger is, of verwacht je zelf binnenkort een kleine? Zorg ervoor dat de baby’s op de vlucht niet vergeten worden en koop ‘een dubbel warm welkom’.  Geef iedereen het warme welkom op deze wereld dat ze verdienen! 

Lees hier naar meer over Verh!p en het 'Geeft het door' principe.