Biodiversiteit
Groene stad
Natuur

Ga zaaien met The Pollinators 

Op maandag 22 april is het de Dag van de Aarde, die door The Pollinators wordt aangegrepen om overal in het land bloemen te gaan zaaien!
19-04-2018 - door Maartje
The Pollinators

The Pollinators

Heb je zin om binnenkort eens goed de bloemetjes buiten te zetten? Zet dan 22 april in je agenda want deze dag is uitgeroepen tot Landelijke Zaaidag. In het hele land gaan mensen aan de slag met bloemzaad zodat bestuivende insecten komende zomer voldoende voeding hebben. Het is overigens ook Nationale Bijenteldag, dus als je toch in de tuin bent kun je meteen kijken hoeveel bijen er rond zoemen. Op zaterdag kun je al zaden ophalen. 

Bestuivers als bijen en vlinders zijn essentieel voor onze voedselketen want 70% van onze voedselgewassen is voor hun voortbestaan afhankelijk van bestuiving door insecten. Omdat niet meer overal een gevarieerd aanbod van bloemen met veel stuifmeel en nectar aanwezig is, hebben bestuivers het steeds moeilijker.

Er zijn gelukkig door het hele land al een hoop initiatieven die zich over dit probleem ontfermen. The Pollinators zetten deze clubs in de spotlights zodat steeds meer mensen bestoven worden met het idee om de omgeving van voedingsrijke bloemen, planten en bomen te voorzien.

500 voedselbanken voor bijen

Van plan om op 22 april in je eigen buurt te zaaien? Zoek een mooi stukje grond uit en haal gratis biologische bloemzaden bij een van de uitdeelpunten! Op thepollinators.org lees je hoe je precies aan deze zaden komt. Je krijgt er een zaai-instructie bij, zodat je weet wat je ermee moet doen. Ook kun je jezelf aanmelden als voedselbank voor bijen. Zo help je de mensen in je eigen buurt op weg. De zadenmix met wilde bloemen komt van de Bijenstichting, die in 2015 de Nationale Zaaidag samen met Stichting Bijenvrienden uitriep.

 

 

Vorig jaar was de zaaidag een groot succes. Ben jij er dit jaar bij?

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!