Tiny houses

Frans tiny house is een vogelhuisje  

Een dak in de vorm van een vliegende vogel en een vogelhuisje als interieur? Yes please!
12-03-2018 - door Jessie
Foto: Tiny House van Baluchon

Foto: Tiny House van Baluchon

Dat tiny houses populair zijn, daar is geen twijfel meer over mogelijk. Maar dit tiny house van het Franse 'Baluchon' is wel héél bijzonder. Het is namelijk volledig geïnspireerd op... een vogelhuisje!

De Franse tinyhousebouwers van Baluchon weden voor het ontwerp van dit huisje geïnspireerd door een vogel. Dat werd heel letterlijk geïntegreerd in het interieur én exterieur van het huisje. Om te beginnen lijkt het dak op een vliegende vogel. Net als bij het Eye filmmuseum in Amsterdam heb je wat inlevingsvermogen nodig, maar we zien toch zeker de inspiratie van de vogelvleugels terugkomen.  

Tiny house ©Baluchon

Zo vrij als een vogel

In de binnenkant komt het thema nog letterlijker terug. Vanuit je bed lijkt het alsof je in een vogelhuis ligt! Het interieur van het tiny house is modern, kleurrijk en bevat heel veel hout. 

Door de scherpe lijnen lijkt het tiny house ook veel ruimer dan de werkelijkheid (de totale lengte is maar 6 meter!). In het huisje kunnen maximaal vier mensen slapen.  

Tiny house ©Baluchon

Tiny house ©Baluchon

No waste of space

Om ruimte te maken zorgden de Franse ontwerpers voor een inklapbare trap. Achter de trap vind je een douche en een behoorlijk ruime keuken. Altijd fijn voor de keukenprins(es). Om te laten zien hoe klein het tiny house is plaatsten de ontwerpers op hun Youtubekanaal een filmpje waar je het hele huis op een aanhangwagen ziet staan. Ook het hele ontwerpproces is overigens op film vastgelegd, dus als je nog wat inspiratie nodig hebt voor je eigen minihuis kun je zeker eens een kijkje nemen! 

 

Vogel tinyhouse

Duurzame materialen

Ook over het materiaalgebruik is nagedacht. De ontwerpers zorgden voor zoveel mogelijk natuurlijke producten. De buitenkant van het huisje is gemaakt van cederhout en de vloer is geïsoleerd met schapenwol. In de muren vind je katoen, linnen en hennep en het dak is voorzien van houtvezels. Niet de goedkoopste materialen dus: het tiny house kost ongeveer €60.000. 

Meer inspiratie

We love tiny houses! En onze lezers ook. Wil je meer inspiratie voor jouw tiny house avontuur? Of wil je gewoon even wegdromen bij de mooiste ontwerpen? Check dan vooral deze blogs:

Voor de wegdromers

Voor de bewoners to be

 

Profile picture for user jessie_68177
Jessie
Auteur
Jessie is zero waster (sinds 2014 afvalarm), blogger en auteur (www.hetzerowasteproject.nl) en ondernemer (www.anewzero.com en www.smir.store). Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.