Reizen
Tech

Fijne wanderlust gadgets 

Onmisbare gadgets voor al je wanderlust avonturen. Eco-verantwoord, duurzaam en vooral errug handig.
18-07-2017 - door Maartje
Wanderlust

Aaaah, zomer at last! De tijd voor roadtrips, wildkamperen en nieuwe plekken ontdekken. Omdat we er in deze warme maanden weer massaal op uit trekken hebben wij een aantal onmisbare gadgets voor je uitgezocht. Zo wordt jouw wanderlusting een groot, gelukzalig avontuur.

Energie

Tuurlijk, onderdak, voedsel en water zijn reuze belangrijk op je avontuur maar laten we wel wezen: zonder volle smartphone of digitale camera en videodrone zijn we nérgens. Dus laten we beginnen met de energiegadgets. Het is zomer dus schijnt de zon (in theorie dan, we beloven niets). Dus pak vooral een handzame zonneoplader in en stay powered.

Wij zijn al geruimte tijd fan van WakaWaka vanwege hun sociale én duurzame missie. Ze maken handige zonnegadgets zoals de Waka-Waka Power+ die fungeert als oplader én zaklamp. Toegegeven het ding moet wel minimaal 12 uur in de zon opladen maar dan kan je er ook binnen twee uur je smartphone weer helemaal mee opladen. Te koop in de webshop van WakaWaka voor €69,95.

Ga je met je zeilboot/camper/tiny house op reis, dan kan je ook eens kijken naar flexibele zonnepanelen om wat meer power te genereren. Zo is onze reislustige collega erg te spreken over haar setje flexpanelen, al te koop vanaf €279.

WakaWaka Power+Wanderlustiger dan dit wordt het toch niet? ©WakaWaka

Water

Water is, meer nog dan voedsel, een van onze allerbelangrijkste levensbehoeftes. Dus ben jij van het type "ik ga eens even helemaal de outback in tot waar ik nul streepjes wifi heb" dan is het wel fijn dat je genoeg water bij je hebt óf voor je eigen drinkwater kan zorgen. En daar helpt deze handige gadget van Grayl je mee.

Deze waterfles-met-filter haalt bijna alle enge virussen en bacteriën uit zoet water dankzij elektro-absorptie (jeweetwel) en geactiveerd koolstof. Deze handige jongen is voor zo'n €70,- te koop bij BOL en uiteraard kun je kiezen uit verschillende kleuren.

Grayl waterfles met filterBadass, gewoon je water uit de dichtsbijzijnde rivier halen.

Muziek

Elke wanderlust zijn eigen theme song, niet? We schreven al eerder over de stijlvolle en duurzaam geproduceerde muziekgadgets van House of Marley en ze hebben ook een paar handige reisvarianten. Zo kun je met hun Chant Mini speaker overal naar de zwoele tonen van La Cintura of Calvin's One Kiss luisteren. Deze mini speaker is gemaakt van bamboe, recyclebaar aluminium en gerecycelde stof en weegt maar een halve kilo.

Chant mini speakerZoete vakantietonen uit deze krachtige mini-speaker

Keeping it clean

Ja, dikke baarden en beach hair zijn in vogue maar laten we het wel een beetje fris houden. Met deze zonnedouche kun je je waar dan ook opfrissen en als de zon een beetje mee werkt sta je gewoon warm te douchen. Deze van Sea to Summit kan 10 liter water bevatten en kost zo'n €23,-  Voor de langdouchers is er deze van Bo-Camp die 20 liter water over je heen stort. Luxe!

Houd je outfit of the day ook een beetje peachy met een Scrubba Wash Bag. Deze is voorzien van een flexibel wasbord waarmee je met wat elbow grease, water en vloeibaar wasmiddel in maximaal 3 minuten weer schone kleren hebt. Hij kost zo'n €65,- en schijnt al een hit te zijn onder Amerikaanse studenten.

Scrubba wash bagEven de was doen hoor, aan dit tropische strand. Casual. 

Dit zijn de gadgets, nu de rest nog. Zo kun je hier een toffe camper huren, adviseert een reisjournalist je deze gave bestemmingen en kun je dankzij dit initiatief écht in contact komen met de lokale bevolking. We zien jullie Insta-pics wel tegemoet... #wanderlust.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!