Eten en clubben op het oude Veronicaschip 

Plaats een iconisch schip op de NDSM-werf, geef het een duurzame insteek en je krijgt het Veronicaschip. Niet te missen!
31-08-2018
Het Veronicaschip

Het Veronicaschip

Sinds een paar maanden is er een oude bekende opgeknapt aan de NDSM-Pier in Amsterdam waar je meer dan welkom bent om te lunchen, dineren of tot diep in de nacht te feesten. Deze boot mag je niet missen.

Radio Veronica

De Norderney ligt sinds 2013 in de Amsterdamse haven, maar hiervoor bleef het al een tijdje stil rond dit Nederlandse icoon. Voor onze jonge fans, in de jaren 60 werd dit schip bekend als het Veronicaschip, waar via een ‘piratenzender’ als eerste radio werd gemaakt onafhankelijk van de staatsomroepen Hilversum I en II.

Bewuste maaltijd

Na een renovatie is het schip sinds mei open voor publiek. Het restaurant serveert met name vegetarische gerechten, waarvan alles uit Nederland komt en een groot deel direct uit de stadstuin wordt gehaald.

Wat verder opvalt is dat het hout van oude festivalvlonders een nieuw leven heeft gekregen op het dek. Ook wordt er bewust omgegaan met afvalwerking en restproducten uit de keuken. Van donderdag tot en met zondag is het restaurant van het Veronicaschip geopend voor lunch en diner.

Uitzicht op het IJ

Onderwaterfeestje

Op vrijdag en zaterdag kan er ook nog eens gefeest worden. Leuk feitje: de dansvloer ligt onder het waterniveau, wat een leuk effect heeft op de akoestiek van de club. Het is geen enorm schip, maar toch passen er op een avond zo’n 300 mensen in.

Ook bij je avondje uit wordt gelet op duurzaamheid. De biertank wordt gekoeld met water uit het IJ en samen met andere bedrijven op de NDSM-werf wordt er gezorgd voor groene energie. Al met al heeft het Veronicaschip alles in zich om uit groeien tot een nieuw icoon in Amsterdam-Noord.