En de winnaars zijn... 

Het was inspirerende avond vol spanning, maar de winnaars zijn nu bekend!
19-11-2015 - door Redactie

Aan amusement was geen gebrek afgelopen donderdag: Je kon je ideeën delen, lekker eten, lachen om de gesprekken op het podium en sinterklaas inkopen doen met als doel de vluchtelingen de winter door te helpen. Maar waar het natuurlijk vooral om draaide, waren de finalisten. Zo heeft het hele publiek, wel 350 mensen(!), meegespeeld aan een quiz, keken we mee naar filmpjes van het eurekamoment en.... werden de winnaars bekend gemaakt! Na een intensieve en inspirerende avond is dan het verlossende woord eindelijk gesproken; dit zijn de winnaars:

Duurzame energie, natuur en milieu

Sustainer Homes maakt het mogelijk geheel zonder aansluiting op gas, water, electra, riool en internet toch comfortabel in een zeecontainer te wonen. Daarom winnen ze 10.000 euro, zo een woning wil toch iedereen? "Wie ik als eerst ga bellen? Mijn moeder!"

Eerlijke handel, mode en voeding

Spireaux maakt duurzame en gezonde spirulina. Spiruwatte? Een bacterie die smaakloos, maar wel rijk aan eiwitten, een must is om aan je eten toe te voegen: "Deze prijs is een gamechanger!"

Kinderrechten en onderwijs

In deze categorie heeft gewonnen: In the loop Games. De Amerikaanse Katie wil graag de nieuwe monopolie worden, door het op spelender wijze stimuleren van de ciruclaire economie.  "Als eerste ga ik een Nederlandse variant maken van In the Loop Games."

Zorg en Welzijn

Legbank wint de ASN Bank Wereldprijs in de categorie Zorg en welzijn en gaat wereldwijd zorgen voor prothesekokers. Merel maakt een start in Colombia, waar de nood hoog is voor deze goedkopere en snellere oplossing.

Veiligheid en Sociale Cohesie

De Tra-digitale Hybride wint en is de ASN Bank heel dankbaar voor het mooie platform dat ze voor onze projecten heeft gecreeerd. Nadia wil graag het veilige bouwsysteem introduceren bij mensen in sloppenwijken die zelf hun huis moeten bouwen. Ze kunnen dan aardbevingen en overstromingen verdragen én in de hoogte bouwen.

De publieksprijs

De publieksprijs van 5.000 euro is gewonnen door E-trailer. Tien dagen lang kon iedereen op zijn of haar favoriet stemmen op de website. Boy en Rick maken het mogelijk voor electrische, hybride of kleine auto's om een caravan te trekken.

Ben je benieuwd hoe het hele traject vooraf verliep? Het korte verslag met filmpje staan online!

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.