Eindelijk, het eerste elektrische personenvliegtuig is daar! 

En wel in hele elegante vorm.
27-06-2017
Electric airplane Alice, by Eviation Aircraft

Het volledig elektrische vliegtuig Alice, gemaakt door Eviation Aircraft.

De zomervakantie staat alweer voor de deur en daar horen voor velen heerlijke vakanties bij! Helaas levert dit ook nogal wat vliegverkeer op, en dus ook veel milieuvervuiling. Momenteel is de luchtvaartindustrie verantwoordelijk voor ruim 2% van de wereldwijde CO2-uitstoot, waaronder extra schadelijke uitstoot hoog in de atmosfeer. Gelukkig zijn er duurzame alternatieven in opkomst, die de vliegtuigindustrie gaan veranderen!

Ontmoet Alice

Alice maakt haar debuut op de 52ste Internationale vliegshow van Parijs en werd ontworpen door het Israëlische Eviation Aircraft. Dit elegante lichtgewichtvliegtuigje kan tot duizend kilometer overbruggen en vliegt honderd procent elektrisch. Alice heeft plek voor maximaal negen passagiers en twee crewleden en voldoet aan alle internationale eisen van de luchtvaartindustrie. Het toestel is bedoeld als echte cityhopper waarmee je kortere afstanden tussen steden snel kunt afleggen, maar ook langere afstanden zijn dus mogelijk.

Momenteel is Alice nog een prototype, maar als alles volgens planning verloopt, vlieg je per 2021 al in Alice naar je favoriete vakantiebestemming.  

Electric Airplane Alice, by Eviation Aircraft.Elektrisch passagiersvliegtuig Alice in actie.

Nog meer elektrische vliegtuigen

Ook andere vliegtuigmaatschappijen zijn bezig met ontwikkelingen om van kerosine als brandstof af te stappen. Airbus werkt samen met Siemens aan een elektrisch vliegtoestel dat per 2030 honderd passagiers moet kunnen vervoeren over een afstand van duizend kilometer. Solar Impulse ontwikkelde een vliegtuigje dat op zonne-energie de wereld rond vloog. Het vliegtuig overbrugde 40.000 kilometer, geheel zonder brandstof.

Benieuwd naar meer over klimaatbescherming en de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied? Lees dan snel onze pagina met alles wat je over klimaatverandering wilt weten.