Een volle buik en niet meer eenzaam  

16-11-2016 - door Milou
Stichting Blije Buren gaat voedselverspilling tegen door iets heel goed te doen met het eten | Foto: The Next Generation

Stichting Blije Buren gaat voedselverspilling tegen door iets heel goed te doen met het eten | Foto: The Next Generation

Iedere dag haalt Peter Gualterus in Amsterdam producten op die anders weggegooid worden. Collega Francisca kookt er de lekkerste gerechten van. Gratis, voor mensen die weinig te besteden hebben. Wat fruit en groente meenemen voor thuis mag ook.

Samen eten als remedie

Het zijn niet alleen mensen die weinig te besteden hebben die Peter en consorten weten te vinden. Ook mensen die eenzaam zijn en wel wat gezelschap kunnen gebruiken komen samen in 'de huiskamer' in Zeeburg. Er wordt samen, aan een grote tafel gegeten. Het doel van stichting Blije Buren is eenzaamheid terugdringen en saamhorigheid bevorderen. Door het gebruik van producten die anders weggegooid zouden worden slaat de stichting twee vliegen in 1 klap.

Pay What You Can

Gezond en voedzaam eten voor iedereen. Betaalbaar. Dat is wat Everytable wil bewerkstelligen. De prijzen van de maaltijden die ze verkopen verschillen per locatie. Afhankelijk van de buurt waar het restaurant gevestigd is.

Profile picture for user milouposthumus
Milou
Auteur
Binnen ASN Bank ben ik communitymanager van Voor de Wereld van Morgen. Met onze artikelen inspireren we je om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemingen in de spotlights. Want door hen te helpen groeien verduurzamen we nog sneller de samenleving!