Een vaas van schoonmaakmiddelen 

19-05-2016 - door Redactie

Ontwerper Dave Hakkens maakt vazen, kommen en lampen van lege plastic verpakkingen

Je eigen recyclingwerkplaats

Je hoort en ziet het overal om je heen. Een huis-tuin-en-keuken modelletje was een tijdje terug zelfs te koop bij een groot Nederlands warenhuis. We hebben het natuurlijk over 3D-printing! De mogelijkheden lijken eindeloos en ook in de creatieve industrie wordt er volop mee geëxperimenteerd. Zo ook door de Helmondse ontwerper Dave Hakkens. Hij bouwde zijn eigen recyclingwerkplaats en tovert hier lege plastic verpakkingen om tot vazen, kommen en lampen!

 

 

De waarde van plastic

Het Perpetual Plastic Project (PPP) wil het plasticprobleem aanpakken bij de bron, de consument. Ze willen mensen activeren om anders om te gaan met plastic en een techniek ontwikkelen waarmee het afval op lokale schaal weer verwerkt kan worden tot producten. En om je plastic afval een tweede leven te geven is het sowieso belangrijk om je plastic afval gescheiden in te leveren. Weet jij wat bij het plastic afval mag? 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.