Een droomeiland van 250.000 plastic flesjes 

13-10-2016 - door Redactie
Richard Sowa woont op een handgemaakt eiland | foto: criticalcactus.com

Richard Sowa woont op een handgemaakt eiland | foto: criticalcactus.com

'Op een onbewoond eiland, is het alle dagen feest!' In het geval van Richard Sowa lijkt dat zo ongeveer wel te kloppen. Deze milieuactivist en architect bouwde zijn eigen zelfvoorzienende eiland in de Caribbean.

250.000 plastic flesjes

Voor de bouw van het eiland van 16 bij 20 meter gebruikte hij enkel afval en natuurlijke materialen. Het eiland wordt drijvende gehouden door een net met 250.000 plastic flesjes. Voor de ondergrond gebruikte hij hout en bamboe met daaroverheen een flinke laag zand. Op het eiland heeft hij zelfs een huis van drie verdiepingen gebouwd. Compleet met douches, jacuzzi en een wave-powered wasmachine!

The power of plastic

Het eiland van Richard is niet het enige plastic-fantastic-succesverhaal. Wist je namelijk dat plastic flessen levens redden in Bangladesh? Ze worden namelijk gebruikt een Eco-coolers van te maken. Door deze airco van plastic flessen kan een huis tot wel 5 graden koeler gemaakt worden. 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.