Zero waste

Een chipszakje... 

20-04-2015 - door Redactie
Fout Antwoord

Je antwoord is fout. Een zakje chips mag niet bij het plasticafval, er zit namelijk een aluminium laagje in. De reden voor het gebruik van een aluminium laagje is als volgt, zonder dat laagje kan er zuurstof en vocht bij de chips komen. Door het zout dat in de chips zit, trekt het vocht aan en daarvan wordt de chips zacht. Er bestaan wel chips zakken zonder aluminium, maar die hebben een beperkte houdbaarheidsdatum. Wil je weten wat er nog meer niet bij het plasticafval kan? Hier vind je een overzicht.

Wereld Recycle Week

De Wereld Recycle Week heeft als doel om mensen bewust te maken van de hoeveelheid plasticafval en er voor te zorgen dat hier iets aan wordt gedaan. Er is de afgelopen 10 jaar meer plastic geproduceerd dan ooit te voren en een groot deel daarvan is in de natuur terecht gekomen. Dit stopt alleen als iedereen daar aan mee helpt. De Wereld Recycle Week activeert mensen om plastic te recyclen, zodat het niet in de natuur terecht komt.

Wat gebeurt er met het plastic

Miljoenen kilo’s plastic worden er in Nederland weggegooid. Het is dus belangrijk dat dit goed wordt gescheiden. Wanneer het plastic is opgehaald, wordt het gesorteerd op type kunststof. Dat wordt verwerkt tot grondstof en daarvan worden weer nieuwe producten gemaakt. Dat kan speelgoed zijn maar je ziet ook steeds vaker dat kleren van gerecycled plastic worden gemaakt. Bekijk het filmpje om te zien hoe plastic recyclen in zijn werking gaat.

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.