Sociaal

Een bonbonnetje tegen eenzaamheid 

24-11-2016 - door Milou
Acteur Marcel Musters zamelt bonbons in | foto: chocoladedroom

Acteur Marcel Musters zamelt bonbons in | foto: chocoladedroom

Er zijn veel mensen die rond de feestdagen 'iets willen doen' voor een ander. Maar het is niet altijd even makkelijk, wat kun je doen? Acteur Marcel Musters zamelt bonbons in voor een psychiatrische zorginstelling.

Klein gebaar

Zes jaar geleden begon hij, op kleine schaal. Hij probeerde rond de feestdagen zoveel mogelijk samengestelde doosjes bonbons te verzamelen. 'Niet zo'n standaard doos Merci, maar iets persoonlijks. Met een kaartje met een kleine boodschap erbij.' Voordat Marcel ging acteren was hij werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige. Hij heeft zelf gezien dat sommige mensen in de instelling amper of geen bezoek krijgen. De reacties op de bonbons zijn ontroerend. Wat begon met een paar doosjes is de afgelopen jaren flink gegroeid. Vorig jaar leverde hij er 150 af. Hij werkt hiervoor samen met Joke van Verwenzorg. Zij brengt al jaren kistjes met verse kersen naar chronisch zieken en was een inspiratiebron voor Marcel.

'Groetjes, de buurvrouw'

Er zijn verschillende manieren waarop je iets kunt doen voor (eenzame) mensen in je buurt. Neem het voorbeeld van VDWVM'er Maartje. Vorig jaar wilde Maartje ook 'iets doen'. Ze stapte het verzorgingstehuis in haar buurt binnen en vroeg om een lijst met namen van alle bewoners. De receptioniste vond het in eerste instantie maar een beetje raar. Maar met lijst en een stapel kaarten op zak keerde ze huiswaarts. Ze schreef aan alle bewoners een persoonlijk kaartje, zo'n 300 stuks. Allemaal ondertekend met 'groetjes van de buurvrouw'. En wat het nog leuker maakt? Ze kreeg ook een paar kaartjes terug.

Wil jij ook een oudere verrassen met een kerstgroet? Doe mee aan de kerstkaartenactie van het Ouderenfonds

 

Profile picture for user milouposthumus
Milou
Auteur
Binnen ASN Bank ben ik communitymanager van Voor de Wereld van Morgen. Met onze artikelen inspireren we je om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemingen in de spotlights. Want door hen te helpen groeien verduurzamen we nog sneller de samenleving!