Mode

Duurzame sjaals, mutsen en wanten 

Van mooie materialen, eerlijk geproduceerd en gemaakt om lang mee te gaan.
15-02-2021 - door Milou
Bufandy

De goed gemaakte sjaals van Bufandy houden je heerlijk warm | Foto: Bufandy

Koud buiten he? Tijd voor warme accessoires (en hot choco maar dat terzijde) en dan het liefst ook nog duurzaam natuurlijk. Van mooie materialen en goed gemaakt. Wij helpen je op weg, bij deze merken en (online) winkels kun je terecht voor duurzame sjaals, mutsen en handschoenen!

Sjaals

 • Shop Like You Give A Damn - Bij dit online warenhuis kun je terecht voor alles fair, vegan en duurzaam. En zo ook sjaals en handschoenen, zowel voor heren als dames. Alle aangesloten merken op dit platform worden onderworpen aan deze 14 criteria. Van welk merk je ook iets aangeschaft, je zit er altijd goed. 
 • Bufandy - Een Nederlands sjalenmerk, in 2013 opgericht door reisbegeleidster Dorien. Zij raakte tijdens haar werk in het Zuid Amerikaanse Andes Gebergte diep onder de indruk van de stoffen en kleuren van de inheemse bevolking. Ze kwam in contact met lokale ambachtslieden en daaruit ontstond het merk Bufandy. Sjalen die gemaakt zijn onder goede omstandigheden en om lang mee te gaan. De producten zijn een combinatie van 'Peruaanse alpacateelt, Ecuadoraans vakmanschap en Nederlands design'. Prijzen liggen tussen de € 44,95 en € 99,95. 


Sjaal Bufandy | Foto: Bufandy

 • take it slow - In deze online store van Laura vind je uitsluitend slow fashion kledingmerken, voor vrouwen en mannen. Het is haar missie om mensen naar een duurzamere garderobe te helpen zonder in te leveren op stijl. Je koopt er onder andere de sjaals van Bufandy maar ook van Armed Angels bijvoorbeeld. 
 • Granny's Finest - oftewel: 'de sjaal met het beste verhaal'. Granny's Finest is een slow fashion label dat met de productie van haar items een bijdrage levert aan de maatschappelijke participatie van ouderen. De sjaals, mutsen en wanten worden door jonge creatieven ontworpen en in handwerkclubs door ouderen gemaakt. En dat van natuurlijke, hergebruikte en gecertificeerde materialen. Prijzen varieren van € 39,95 tot € 89,95.

De sjaals van Granny's Finest worden met de hand gemaakt van natuurlijke en gecertificeerde materialen | Foto: Granny's Finest

Mutsen, handschoenen & wanten

 • Hatsup; dit merk combineert fashion met impact op mentale gezondheid. Voor elk verkocht product helpen ze één persoon in psychische nood. De items worden op een eerlijke manier geproduceerd, met aandacht voor mens, dier en planeet. Prijzen van de mutsen varieren tussen de 20 en 35 euro. Met de duurzame mutsen van Hatsup maak je sociale impact  | Foto: Hatsup 

 • Project Cece; deze slimme search engine brengt het online aanbod van eerlijk producten bij elkaar op één website. Alle producten worden in grofweg 5 categorieen ingedeeld (bijvoorbeeld eerlijke handel of milieuvriendelijk) zodat jij kunt kiezen wat je het meest belangrijk vindt. Je vindt er een flinke selectie handschoenen en warme wanten. 
 • Unrecorded; een Nederlands modemerk dat unisex basics maakt die niet trendgevoelig zijn. Alle producten worden geproduceerd in Europa en de makers ervan krijgen een leefbaar loon. Ook kun je op de website van Unrecorded precies zien uit welke componenten de verkoopprijs van een product bestaat. Zo zie je bijvoorbeeld wat de materiaalkosten zijn en hoeveel er naar de maker gaat. De beanies van Unrecorded kosten 45 euro. 
   

Een duurzame garderobe

 • Als je winterjas - op termijn - toe is aan vervanging, denk dan ook eens aan een duurzaam exemplaar. Zie hier 6x de warmste duurzame winterjassen
 • En het blijft toch Nederland hé, dus we hebben ook een lijstje met duurzame regenjassen gemaakt. Wel zo handig!
 • Zit jouw sjaal of muts er nog niet tussen in bovenstaande rijtje? Neem dan eens een kijkje in deze Brand Guide met winteraccessoires van When Sara Smiles voor nog veel meer keus!
Profile picture for user milouposthumus
Milou
Auteur
Binnen ASN Bank ben ik communitymanager van Voor de Wereld van Morgen. Met onze artikelen inspireren we je om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemingen in de spotlights. Want door hen te helpen groeien verduurzamen we nog sneller de samenleving!