Lifestyle
Duurzaam ondernemen

Duurzame hotspot in Den Bosch: Kuyichi & Friends 

Floortje Dessing breidt haar imperium van duurzame modewinkels uit en opent Kuyichi & Friends in Den Bosch. Gaat dat zien!
13-12-2016 - door Maartje
Duurzame modewinkel Kuyichi & Friends geopend in Den Bosch

Duurzame modewinkel Kuyichi & Friends geopend in Den Bosch

Den Bosch heeft er een geweldige nieuwe hotspot bij: Kuyichi & Friends. Het is de eerste brandstore van het duurzame Nederlandse denimmerk dat al 17 jaar bestaat. Eerder dit jaar werd het merk overgenomen door Floortje Dessing die samen met haar compagnons ook al eigenaar is van kledingwinkel Nukuhiva.

Floortje: "Kuyichi is een prachtig Nederlands merk dat als geen ander laat zien dat fairtrade & duurzaam ook heel cool en fashionable kan zijn." De winkel in Den Bosch wordt een combinatie van een gloednieuwe collectie Kuyichi-jeans, aangevuld met andere modelabels en accessoires die duurzaam produceren omarmen."

De winkel heeft een mannen- en vrouwencollectie van mooie (Nederlandse) merken als Kuyichi, Miss Green, Inti Knitwear en Knowledge Cotton Apparel maar je kunt er ook terecht voor accessoires en lifestyleproducten zoals de mooie tassen van O my Bag en de wasmiddelen van VDWVM-lid Seepje. Je vindt Kuyichi & Friends aan de Kolperstraat 23 in Den Bosch en deze is zeven dagen per week geopend.

Meer eerlijke kleding

ASN Bank zet zich in voor een eerlijke kledingindustrie waar werknemers een leefbaar loon krijgen betaald. Ook jij kan daar iets aan doen door goede mode te kopen, bijvoorbeeld van deze geweldige Nederlandse merken. Twijfel je of de kleding die je koopt wel eerlijk gemaakt is? Dan kun je dat op deze manier achterhalen.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!