Lifestyle
Tech
Zero waste

Duurzame accounts op Instagram die je móet volgen 

Uren scrollen op je telefoon en nog iets nuttigs opsteken ook? Deze duurzame accounts op Instagram wil je volgen!
20-05-2019 - door Jessie
duurzame instagram accounts

Duurzame instagram accounts

Voor wat duurzame inspiratie moet je op Instagram zijn. Deze accounts zijn het volgen waard!

Zit je uren door alle kattenplaatjes te scrollen, maar zoek je liever een iets nuttigere tijdsbesteding? Combineer dan het nuttig met het aangename en volg deze duurzame Instagramaccounts. De accounts van deze duurzame influencers geven je gegarandeerd een inspiratieboost. En via Direct Message (DM) kun je vaak ook nog eens (met mate) je persoonlijke vragen op de persoon achter het account afvuren. En vergeet natuurlijk niet om @vdwvm te volgen voor je dagelijkse duurzame ondernemersinspiratie.

1. Duurzame mode-influencers

Op het gebied van Fair Fashion kun je bij verschillende influencers terecht voor wat outfitinspiratie. Zo geeft Sara Dubbeldam van @when_sara_smiles je advies over een duurzame kledingkast; met de leukste Nederlandse merken. Voor wat inspiratie uit Denemarken moet je bij Signe Hansen van het blog, Youtubekanaal en het account @useless_dk zijn. Bij deze Deense slow fashion influencer draait alles om ‘reduce, rewear, relove’. Een minder populair account, maar daarom niet minder leuk, is het account van Lindsey van Good For. Via @lindseygoodfor deelt ze haar outfits én andere duurzame ontdekkingen. Ten slotte combineert de Duitse auteur en influencer Anuschka Rees van @anuschkarees haar kennis over een duurzame garderobe met een flinke dosis body positivity, zodat je niet alleen goed draagt, maar je ook goed vóélt!

2. Duurzame mama-influencers

De Colombiaans-Nederlandse Alisson Simmonds deelt de leukste merken met een goed verhaal op haar account @alisson_simmonds en vertelt je openhartig over wasbare luiers en duurzamer leven met een klein kindje. De inmiddels bekende Nina Pierson, influencer en moeder van Ella en Bodi, probeert ook alles voor je uit op haar account @ninapierson. En voor een beetje inspiratie from down under moet je bij Natalie Kay van @sustainablychic zijn. Zij deelt met haar meer dan 85.000 volgers haar dagelijks duurzame leven met een kleintje.

3. Zero waste influencers

Om het plasticprobleem kun je niet meer heen; ook op Instagram niet. Het grootste Nederlandse zero waste account is van de zussen Nicky en Jessie (en ja, ik ben één van hen ;)) en vind je op @hetzerowasteproject. Ook de Deense Gitte Mary @gittemary is een must-follow: van haar bohemian stijl word je spontaan enthousiast! Een beetje inspiratie van onze oosterburen is natuurlijk ook niet mis: bij Shia Su van @_wastelandrebel_, zelfbenoemd Zero Waste Nerd, kun je gerust een paar uurtjes scrollen. Ook  @moralfibersblog van de Ierse Wendy Graham is een leuke tip: door haar wordt zelfs schoonmaken een beetje leuker.

4. Tiny House Instagram-accounts

Verreweg de meeste inspiratie vind je bij @tinyhouse en @tinyhousemovement.  Ben je op zoek naar iets minder (of iets realistischere) inspiratie? Check dan het account van Mattias en Anniek op @welivealittle. Niet per se gericht op duurzaam wonen, maar wél heel tiny verantwoord is het nieuwste Instagramaccount van fotografe Cindy van Rees. Op haar account @tinytipsthatshaketheworld deelt ze allerlei leuke tips om een beetje duurzamer de dag door te komen. Alleen de vormgeving al is om van te smullen.

Op een rijtje

Hier nog even de leukste accounts op een rijtje:

Profile picture for user jessie_68177
Jessie
Auteur
Jessie is schreef twee boeken over een duurzame lifestyle (Het Zero Waste Project en Doe Het Zero) en gebruikt haar online kanalen om anderen te inspireren. Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.