Driejarige neemt prikstok in eigen handen 

De Britse Matilda schudt haar omgeving wakker en gaat zwerfafval te lijf
27-05-2016 - door Dine
Matilda is fanatiek aan de slag met vuilniszak en handschoenen

"Ik wil het ZELF doen!" herkennen we uit duizenden. Elke peuter heeft die periode, maar deze peuter is wel heel bedreven!

Blikjes oprapen

Zou je ook een beetje gek opkijken als je een driejarige de straten ziet opruimen? Matilda grijpt graag de gelegenheid aan om je te vertellen dat ook jij je afval in de prullenbak moet gooien. Haar moeder vult aan: "Hoe kan het dat zij zo goed beseft dat afval in de prullenbak hoort en volwassenen niet?" Sinds het initiatief van Matilda (en haar familie) zijn er meer prullenbakken en waarschuwingen in de stad geplaatst.

Niet alleen een Brits probleem

In Nederland hebben we ook tal van initiatieven waar je kan helpen op te ruimen. Peter Smith verspreidt de boodschap: "Pak elke dag één stuk afval op. Dat voelt in het begin onwennig, maar hoe vaker je het doet, en hoe vaker mensen zien dat je het doet, hoe normaler het wordt".

Wat kun je doen?

Profile picture for user dine2401@hotmail.com
Dine
Auteur
23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.