Natuur
Energie

Dit zijn de meest gelezen artikelen van 2020 

Ook in 2021 blijven we je voorzien van duurzame inspiratie. Maar voordat we het nieuwe jaar induiken, kijken we nog één keer terug.
30-12-2020 - door Redactie
2020 in papieren cijfers

Voordat we 2020 voorgoed achter ons laten, kijken we nog één keer terug naar onze meest gelezen artikelen.

Het afgelopen jaar was ongekend. De hele wereld kwam samen in de strijd tegen een dodelijk virus, maar ondertussen misten we elkaar verschrikkelijk. Afstand houden bleek moeilijker dan we dachten.

De redactie van Voor de Wereld van Morgen bleef in 2020 vanuit huis verhalen over duurzaamheid maken. Nieuws, achtergrondverhalen, tips en ontwikkelingen. Want ondanks alles was er weer veel te vertellen. En nu is het bijna 2021. Het jaar waarin we starten met vaccineren en dat ons hopelijk meer bewegingsvrijheid en hernieuwde waardering voor mens en natuur brengt.

Voordat we vol verwachting dit nieuwe jaar induiken, delen we onze meest gelezen artikelen van 2020. Om nog eens te lezen, te delen met anderen of even rustig de tijd voor te nemen tijdens de lockdown.

10. Onze bomen bezetten buitenlandse bodem

Tegenwoordig kun je steeds vaker de CO2-uitstoot van je online bestelling compenseren met het planten van een boom. Mooie ontwikkeling zou je zeggen, maar waar worden die bomen geplant en doet dit niet meer kwaad dan goed? Wij doken er in.

 

9. Sla deze vakantiebestemmingen maar over

Ook zo'n zin om weer ver weg te gaan? We reizen steeds meer en vaak naar dezelfde plekken. Veel populaire vakantiebestemmingen kampen met de desastreuze gevolgen van ons toerisme. Waarom Bali en Venetië lang zo fantastisch niet meer zijn.

 

8. Duurzame handzeep uit Nederland

"Was je handen stuk", Rutte bleef het maar herhalen dit jaar. Gelukkig blijken er in Nederland heel veel fijne handzepen te worden gemaakt. Vaak zelfs handgemaakt en van ingrediënten die zacht zijn voor je huid. Hou je die tenminste heel. 

 

7. Unieke overnachtingen in eigen land

Als we dan toch iets positiefs moeten zeggen over de coronamaatregelen, is het dat we dit jaar massaal ons eigen land hebben herontdekt. Nederland is namelijk klein maar écht fijn. Wil je er even uit, check dan deze unieke vakantieplekken.

 

6. Met deze tips gaat jouw batterij langer mee

Waarschijnlijk heb je dit jaar meer dan ooit gebeld en gefacetimed met je vrienden en familie. Met deze tips gaat je telefoonbatterij langer mee en kun je bellen, appen en contact houden zoveel als je wilt.

 

5. Zo moet je aluminium recyclen

Aluminiumfolie, iedereen heeft het in huis. Ontzettend handig om bijvoorbeeld kliekjes in te bewaren. Nu is het maken van nieuw aluminium erg milieubelastend. Het helpt dus enorm als we het spul goed recyclen. Op plek 5, dit artikel over hoe je aluminium het beste kunt recyclen.

 

4. Nieuwe tiny houses in Nederland

Tiny houses hebben een enorme aantrekkingskracht op een steeds grotere groep mensen. Omdat de minihuizen staan voor een simpeler leven of omdat ze lekker snel te bouwen zijn. In Nederland komen er de komende jaren veel nieuwe tiny houses bij, en voor sommigen worden nog bewoners gezocht! Dit artikel eindigde op plek 4.

 

3. Nieuwe windmolens zijn beter voor vogels

Op de derde plaats komt dit goede nieuws over windmolens. Door de aanleg van nieuwe windparken en slimme innovaties groeit de hoeveelheid opgewekte windenergie snel. En de nieuwste windmolens houden ook beter rekening met vogels of bieden een veilig thuis aan zeedieren.

 

2. Uitvinder Cees maakt batterij van steen

Als we onze energie vooral met zon en wind willen gaan produceren, is het nodig dat we deze ook kunnen opslaan om te gebruiken als het bewolkt of windstil is. Uitvinder Cees bedacht hier een batterij van basalt voor, een veelvoorkomende steensoort. Het verhaal over deze uitvinding werd massaal gelezen en staat op plek 2.

 

1. Nieuwe zonnepanelen breken records

Amerikaanse wetenschappers hebben een nieuw zonnepaneel uitgevonden dat niet alleen ontzettend dun is, maar ook een recordhoeveelheid rendement uit zonlicht haalt. En dat is heel goed nieuws voor het klimaat. Dit artikel brak ook records en werd door tienduizenden mensen gelezen. Het eindigde daarmee op de eerste plaats!

Op naar 2021!

Ook in 2021 blijft de redactie van Voor de Wereld van Morgen je inspireren met artikelen over duurzame lifestyle en groene innovaties. Wil je onze artikelen wekelijks in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan vooral op onze nieuwsbrief!

Namens het hele team van Voor de Wereld van Morgen wensen we je een gezond, gelukkig en groen 2021!

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.