Dit zijn de leukste zero waste webshops 

Dit is misschien wel hét moment om te experimenteren met een plasticvrije levensstijl. Deze webshops helpen je op weg!

02-04-2020
Zero waste items uit het Quarantainepakket van SMIR shop

Zero waste items uit het Quarantainepakket van SMIR shop

Ben jij van plan om minder plastic te gaan gebruiken? Top! Hoewel het nu misschien niet mogelijk is om naar een verpakkingsvrije winkel te gaan om je boodschappen te doen, kun je tóch vast aan de slag met het verminderen van je plastic producten. Van wattenschijfjes tot vriezerzakjes... voor van alles is een alternatief. Wij zochten voor jou de beste Nederlandse adresjes om thuis, vanuit je eigen huis, te shoppen. 

1. SMIR zero waste store

Als eerste in het rijtje: communitylid SMIR store, van Nicky & Jessie van Het Zero Waste Project. De zussen leven al sinds 2014 plasticvrij en hebben een webshop met allerlei producten voor een betere wereld. Bij SMIR vind je herbruikbare scheermessen, shampoobars, herbruikbare zakjes om je eten in in te vriezen en ontdooien, biologische handgemaakte zepen, bijenwasdoeken om je kaas in te bewaren en verzorgingsproducten zonder plastic. Alle producten zijn door de zero waste goeroes zelf uitgeprobeerd. Onnodige producten slaan ze liever over: in plaats van een siliconen deksel over je kom kun je volgens de zussen net zo goed een bord gebruiken.

Nicky & Jessie van SMIR store

Jessie & Nicky voor hun kersverse winkel in Amersfoort: SMIR. 

 De webshop van SMIR heeft het grootste zero waste productaanbod van Nederland, met niet alleen handige items voor in de badkamer of keuken, maar ook eerlijke sieraden van fairtrade goud en gerecycled zilver, verantwoord ondergoed, fijne boeken om mee op de bank te kruipen, biologisch katoenen kleding en Scandinavische plasticvrije plaids waardoor je verwarming gerust een graadje kouder kan. Ideaal voor een cadeautje dus! 

2. Leven zonder Afval

In de winkel van Emily Jane vind je handige hulpjes voor in huis, waarmee je afval kunt voorkomen. Daarnaast heeft de webshop sinds kort extra items toegevoegd, zoals houten zonnebrillen en telefoonhoesjes. Je kunt hier ook terecht voor basisingrediënten zoals pasta, rijst, peulvruchten, noten en thee. Dit wordt verpakt in zakken van biologisch katoen, duurzaam papier, een glazen pot of een composteerbaar zakje van cellulose en houtpulp. 

3. Bag-again

Inge begon met herbruikbare broodzakken, maar heeft haar webshop inmiddels uitgebreid met allerlei producten. Naast de biologisch katoenen broodzakken vind je hier make-up van Boho Cosmetics, leuke cadeautjes en handige nettasjes om je boodschappen in mee te nemen. Daarnaast ontwikkelde Inge haar eigen plasticvrije deodorant - in een stick of aluminium blikje

Deodorant van Bag-again

De Deodorant van Bag-again. Foto: SMIRshop.nl 

4. Zo Zero

Bij Zo Zero vind je een aantal non-food zero waste producten. De ambitie van Zo Zero is om plastic producten voor eenmalig gebruik en wegwerpartikelen te vermijden en zo min mogelijk afval te produceren. Je kunt er onder andere lunchboxjes voor de kids halen, net als wc papier van The Good Roll en thermos speenflessen. De categoriën van ZoZero zijn ingedeeld in 'Happy Home', 'Vet Verzorgd' en 'Zo to Go', waardoor je lekker kunt bladeren. 

5. Oodles & Pinches

Inge, nee niet die van Bag-again, startte met een webshop, opende toen een winkel in Haarlem, en focust zich nu vanwege het Coronavirus weer op haar webshop. Bij Oodles & Pinches vind je onder andere bamboe toiletpapier, composteerbaar bakpapier en deodorant van Ben & Anna. Ook heeft Inge een selectie etenswaren, waaronder cashewnoten, popcornmaïs, macaroni etc. Ook leuk: de shopper bag 'Haarlem' of 'Amsterdam' van NoMorePlastic, waarvan 25% van de omzet naar de Plastic Soup Foundation gaat.

Shopper bag van NoMorePlastic

De Shopper Bag van No More Plastic. Foto: Oodles & Pinches webshop

6. Ecomondo

Ecomondo is niet per se een zero waste webshop, maar heeft wel veel duurzame items in het assortiment. Zo kun je hier bijvoorbeeld terecht voor recyclebare Oral-B opzetborsteltjes van LiveCoco, circulaire zeep, zaadbommen, hebruikbare koffiebekers en de producten van Seepje. De Rotterdamse webshop werd opgezet door de Leon, die tijdens een beach cleanup in Italië besefte dat hij een andere wereld wil vormgeven, waarin we zuinig met grondstoffen omgaan. 

7. ZustaineStore

De bedenkers van de Zustainabox, een verrassingsbox met duurzame producten, hebben ook een eigen webshop. Hierin verkopen ze 100% plasticvrije, vegan en lokaal geproduceerde producten. Zo kun je bijvoorbeeld een herbruikbaar theezeefje van RVS, zeep van Kusala Gifts en deodorant van Ben&Anna in de webshop vinden. 

 Waar geef jij je geld aan uit? 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.