Dit zijn de hotspots van waddeneiland Texel 

Ga je binnenkort naar waddeneiland Texel? Deze fijne plekken wil je niet missen!

11-12-2017
Ontdek de mooiste, lekkerste en fijnste plekken op Texel.

Ontdek de mooiste, lekkerste en fijnste plekken op Texel.

Ga je binnenkort een paar dagen weg, maar heb je nog niet gekozen waarheen? Kijk eens voorbij de usual suspects zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht! Wij komen zelf bijvoorbeeld graag in Amersfoort, Tilburg, Arnhem en Zwolle. Deze week belichten we waddeneiland Texel. Dit zijn onze favoriete hotspots op een rij!

STEK conceptstore

Afbeelding: Marscha Bonne, STEK conceptstore

Deze prachtige winkel opende nog niet zo lang geleden haar deuren in Den Burg. Marscha en Manon verkopen producten van verschillende merken, zoals ‘plantenzakjes’ gemaakt van gerecycled papier, koffie van Texelse bodem en houten speelgoed. Kun je niet wachten tot je naar Texel gaat? STEK heeft ook een webshop!

Vibes Foodbar (voorheen PEEK)

In hetzelfde dorpje vind je een restaurant waar je terecht kunt voor lokaal eten en drinken. Puur, eerlijk en gezond staan centraal. Alle gerechten worden gemaakt met grondstoffen afkomstig van het eiland en je voegen niets kunstmatigs toe. De waddenkroketten en -bitterballen zijn het paradepaardje van Vibes Foodbar.

Eilandkeuken

Een stukje verderop zit de Eilandkeuken. Je kunt hier vis van de kotter eten, de kruiden en bloemen komen vers uit de tuin en het lams- en rundvlees is afkomstig van Texel. Kortom: alles is lokaal. De gerechten gaan mee met het seizoen. Voor kinderen geldt: eten wat de pot schaft. De Eilandkeuken doet niet aan kindermenu’s, maar wel aan halve porties voor de helft van de prijs.

Hipspot17

Afbeelding: Hipspot17

Ben je op zoek naar een uniek cadeau (voor jezelf)? Neem dan eens een kijkje bij Hipspot17. Hier vind je onder andere vintage interieur en woonaccessoires uit de jaren 50 tot 80. Haast is er niet bij: je kunt rondstruinen onder het genot van een kopje koffie.

Kaasboerderij Wezenspyk

Afbeelding: Kaasboerderij Wezenspyk

Op deze boerderij kun je lammetjes kijken, Texelse kaas proeven (en kopen!) en zien hoe de kaas gemaakt wordt in de kaasmakerij. Tijdens een rondleiding kom je erachter hoe de machines werken en zie je talloze rijpende kazen liggen. De kaasboerderij heeft overigens meerdere prijzen mogen ontvangen voor de zelfgemaakte kazen, waaronder de Orekees schapenkaas. Een bezoekje waard dus!

Juttersmuseum

Zoek jij ook altijd naar de mooiste schelpen als je op het strand bent? Dan is jutten misschien iets voor jou. Je gaat (onder begeleiding) heel vroeg op zoek naar bijzondere schatten die zijn aangespoeld op het strand. Is jutten niks voor jou? Je kunt ook een kijkje nemen in het Juttersmuseum. Daar liggen de grootste vondsten op een rij.

Boeken aan de Dijk

Dit bijzonder winkeltje is in handen van Klazien en Kirk van der Zwaag. De 'winkel' werkt volgens het selfservice-principe, net als de velen groenten- en fruitkraampjes op Texel. Bij Boeken aan de Dijk vind je tweedehands boeken, strips en cd's over verschillende onderwerpen. De winkel is momenteel tijdelijk gesloten, maar opent in maart 2018 weer haar deuren. 

Camp Silver

Je kunt natuurlijk overnachten in één van de vele hotels en bed & breakfasts op Texel, maar het is nog veel leuker om op een bijzondere én luxe wijze te kamperen. Midden op het eiland kun je overnachten in een klassieke Airstream. De 'camper' is ingericht als een luxe tweepersoons hotelkamer. Je hebt een weids uitzicht en de kans is groot dat je kunt genieten van mooie zonsondergangen en betoverende sterrenhemels.

Slapen in een yurt

Vind je een Airstream iets te luxe? Kies dan voor een overnachting in een yurt. Op Nationaal Park "Duinen van Texel" (een stille en mooie plek in Zuid-Texel) staan twaalf Mongoolse yurts. Het is een prachtige plek om even te onthaasten en nieuwe dingen te ontdekken én te beleven.

Liever ergens anders naartoe?

Nederland kent nog veel meer toffe steden en plekken, zo kun je je ook laten inspireren door de hotspots in:

Veel plezier!