Dit zijn de 4 handigste fietsinitiatieven  

Fietsen: we love it! Wist je dat er naast de good old OV-fiets nog meer handige initiatieven zijn (in de Randstad) om een fiets te huren?
20-06-2018 - door Roos
Foto: Swapfiets

Foto: Swapfiets

Een dag niet gefietst is een dag niet geleefd. Wat doe je als de jouwe stuk is, of als je niet in de buurt bent van het station? Geen nood! Je hebt opties, want wij zetten de leukste initiatieven voor je op een rij. Huren of leasen, kort of lang, er is voor ieder wat wils.

Donkey Republic

Een oranje fiets van Donkey Republic huur je in heel Europa. Een fiets zoeken, betalen en ontgrendelen gaat gemakkelijk met de app. In Nederland kun je de fietsen huren in Amsterdam, Haarlem, Hillegom, Hoofddorp, Huizen, Nieuw Vennep, Rotterdam en Sassenheim. Je betaalt €9 per maand aan membershipkosten voor onbeperkt gebruik, of €0,75 per half uur/€5,10 per 12 uur wanneer je geen lidmaatschap afsluit.

Gobike

Net als Donkey Republic heeft Gobike Deense roots. Op dit moment staan de fietsen alleen nog in Rotterdam, en wel op de volgende plekken: Rotterdam Centraal, Willemsplein, metrostation Blaak, Museumpark, de Wilhelminakade en de Kratonkade. Voor een Gobike betaal je eenmalig €15 lidmaatschapskosten; vanaf dan kost fietsen €0,03 per minuut (of €1,80 per uur) en parkeren €0,01 per minuut (of €0,60 per uur).

Foto: Swapfiets

Foto: Swapfiets

Swapfiets

De Swapfiets heeft zich in rap tempo ontwikkeld tot dé studentenfiets van Nederland. Voor een vast bedrag per maand krijg je een fiets. Lekke band, slot kapot of ketting eraf? Binnen 12 uur wordt 'ie vervangen door een werkend exemplaar. Gelukkig is Swapfiets er niet alleen voor studenten. De rest van Nederland betaalt €15 per maand voor een omafiets, en €19 per maand voor een luxer exemplaar met versnellingen.   

Gazelle leaseplan

Wil je investeren in een goede fiets maar niet in één keer een smak geld betalen? Dan is leasen bij Gazelle een optie. Op dit moment worden alleen de prijzige elektrische fietsen aangeboden (inclusief pechhulp en service bij 1100 punten in Nederland). Voor €54 per maand heb je al een elektrische fiets, inclusief hulp wanneer iets niet werkt. Handig dus als je elektrisch fietsen een keer wilt uitproberen.

Meer lezen over duurzaam vervoer?

Profile picture for user roosvanderkloet_88859
Roos
Auteur
Roos is community manager bij Voor de Wereld van Morgen. Heb je een goed idee voor een duurzaam initiatief? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!