Eten en drinken
Lifestyle

Dit wil je niet missen in september 

September is de ideale nazomermaand die ook dit keer vol toffe evenementen zit. Zoals ons ACT. festival (waar je kaarten voor kunt winnen!).
30-08-2019

Kom naar ACT. op 22 september en ontdACT.

De zomervakantie mag dan wel voorbij zijn, de zomer is nog niet ten einde! September barst van de toffe evenementen die jouw zomergevoel verlengen.

Festivals in september

Hét duurzaamheidsfestival ACT. vindt op 22 september plaats op het terrein Weelde in Rotterdam. ASN Bank en Voor de Wereld van Morgen zorgen voor de programmering dus denk aan foodtrucks van o.a. Sharp Sharp en Knakwortel, workshops van o.a. Mama Botanica en Het Zero Waste Project en sprekers als Tim Hoffman en Plastic Soup Surfer Merijn Tinga.

Het thema dit jaar is 'OntdACT.' en je gaat sowieso naar huis met veel nieuwe kennis over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Zin om te gaan? Wij mogen twee tickets weggeven!  Stuur ons vòòr 11 september een email waarin jij vertelt wat je wilt gaan ontdekken op het festival. De winnaar wordt bekend gemaakt op 12 september.

  Kom ontdekken op ACT.

Zin in meer festivals? Op 7 september organiseert MUD Jeans het Regenerate festival. Op het strand van Bergen wordt een opruimactie georgansieerd en zijn er mini-workshops over duurzaamheid. Een dag van positief activisme!

En op 14 september kun je in het Amsterdamse Vondelspark meedansen met Justdiggit dat met het Raindance project aandacht vraagt voor landschapsherstel. Er zijn op deze dag optredens van De Jeugd Van Tegenwoordig, Akwasi en The Flexican. Ook Floortje Dessing, André Kuipers en Tess Milne zullen aanwezig zijn.

Plasticdieet 2019

Ga op plasticdieet!

September staat ook wel bekend als de plasticvrije maand. Wil jij eens uitproberen welke impact het heeft om zonder plastic te leven? Dan is dit dé challenge voor jou! Aan de start van deze maand op 5 september organiseert BlueCity het plasticdieet kick-off event. Doe mee en ontvang tips om deze uitdaging aan te gaan.

Events voor ondernemers

Op 6 september organiseert de Social Impact Factory in Utrecht een lezing over affective sustainability. Deze lezing is onderdeel van een serie waarin wordt besproken hoe je sociale impact kan realiseren. Kim Poldner, professor entrepreneurshop & organisation, zal haar ervaringen en kennis delen. De toegang is gratis.

Is je onderneming toe aan de volgende stap? Op 12 september organiseert Impact HUB Amsterdam een workshop over schaalvergroting. Hierin leer je in korte tijd hoe je met behulp van data je organisatie klaar maakt voor groei.

De ASN Bank Wereldprijs 2019 is gestart!

Tot 17 september 17:00 uur kan je je nog inschrijven voor de ASN Bank Wereldprijs! Heb jij een slim idee dat de maatschappij duurzamer maakt? Meld je dan snel aan en maak kans op coaching, training, netwerk én een fijn startkapitaal. Wie weet sta jij in de spetterende finale op 13 november in Pakhuis de Zwijger.

Onze agenda in september

Maar dat is nog niet alles! Onze hele selectie van evenementen in september vind je hieronder.