Lifestyle

Dit wil je niet missen in januari 

Een fonkelnieuw jaar is vandaag gestart! Niks Blue Monday, we gaan er helemaal voor deze eerste maand van 2018.
01-01-2018 - door Maartje
Niks Blue Monday, we gaan er helemaal voor deze eerste maand van 2018

Want er is zóveel leuks te doen dat je helemaal geen tijd hebt om te om te balen van het weer of je niet volgehouden voornemens. Wij hebben de leukste activiteiten voor jou op een rijtje gezet.

De wereld is rond, nu de economie nog

Afval als grondstof gebruiken en zo duurzaam ondernemen, daar draait het om in de circulaire economie. Van 16 t/m 19 januari wordt de Week van de Circulaire Economie gehouden en geven circulaire ondernemers een kijkje in de keuken. Zo kun je bijvoorbeeld gaan ontbijten in de fietsenfabriek van Roetz Bikes of meer leren over afvalscheiding in het Zero Waste Lab.

Al strak uitverkocht maar nog wél te volgen via de livestream is de bijeenkomst over Doughnut Economics waar bedenker Kate Raworth dit nieuwe, duurzame economische systeem zelf zal komen toelichten. Zeker kijken want hier wil je over mee kunnen praten. Aan het eind van de maand kun je je laten inspireren door de oprichter van WasteBoards die komt vertellen over hoe zijn skateboardmerk de plastic soup tegengaat.

Doughnut Economics

Natuurliefhebbers be like..

Hier wil ik heen! Voeg deze maand wat extra groen toe aan je huis en leer tijdens de workshop van Rood & Bloem hoe je je eigen terrarium maakt. Wordt sowieso Insta-worthy. Je kunt je ook laten verbazen over hoeveel wilde natuur er in een grote stad te vinden is tijdens deze voorpremière van De Wilde Stad in Amsterdam.

En wil je het liefst ook helemaal groen & ecologisch wonen? Dan kun je kennis gaan halen tijdens de open dag van Ecodorp Boekel.

workshop terrarium maken

De hele agenda voor januari

Wat ga jij doen in deze gloednieuwe maand? Deel je ervaringen met ons op Twitter & Instagram met de hashtag #VDWVM. Een groen en geweldig 2018 gewenst!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!