Eten en drinken
Lifestyle
Mode

Dit wil je meemaken in oktober! 

De herfst is in volle aantocht en die warme jas is onmisbaar. Gelukkig zijn er veel activiteiten die je afleiden van de buien en harde wind.
01-10-2019
Foto: Brigitte Tohm

Dit wil je meemaken in oktober

Nu de herfst officieel is begonnen en het kouder wordt buiten wil je misschien het liefst binnen blijven. Maar er zijn ook heel veel leuke en duurzame evenementen waar je naartoe kan gaan. Binnen zitten kan in de winter wel! Wat dacht je van de Dutch Sustainable Fahion Week of het Wildlife Film Festival?

Van 4 tot 13 oktober is de Dutch Sustainable Fashion Week. In deze week wordt er aandacht gevraagd voor duurzame modemerken die een alternatief bieden voor fast fashion. Bekijk hier of er ook bij jou in de buurt wat wordt georganisseerd! Er zijn deze maand ook andere fashion evenementen zoals het Fair Fashion Festival in Utrecht en een lezing over de mode van de toekomst, Rethinking Fashion in Amsterdam.

Op het Wildlife Filmfestival wordt een film vertoond over de Galapagos eilanden.

Naast mode zijn er ook heel veel andere evenementen die het bezoeken waard zijn. Zoals het Wildlife Film Festival in Rotterdam. Het festival start op 30 oktober met de documentaire Galapagos: hope for the future. Deze film vertelt een hoopvol verhaal over onderzoekers die zich inzetten om het kwetsbare ecosysteem van de eilanden toekomstbestendig te maken.

Bel met een koffieboer in Columbio tijdens de expositie op Amsterdam Centraal.

En deze maand start goed want op 1 oktober is het Wereld Koffiedag! Van 1 tot 11 oktober is er op Amsterdam Centraal een tentoonstelling te zien waar je van alles kan leren over de herkomst van de koffiebonen die gebruikt worden in de producten van Fairtrade Original. Dagelijks kan er rechtstreeks gebeld worden met een koffieboer in Colombia.

Evenementen voor ondernemers

In de maand oktober worden er veel workshops en lezingen gegeven voor ondernemers of mensen die dromen van een onderneming. Op 3 oktober kan je bij de Amsterdam Impact Hub deelnemen aan een workshop over PR en leiderschap, op 29 oktober geeft Social Enterprise een lezing over internationaal zaken doen en op 14 en 28 oktober organiseert Social Impact Factory de social Hackathon. Dit zijn twee avonden waarop je leert hoe je in no-time van een idee naar een plan kan gaan.

Onze agenda in oktober

Maar er gebeurt nog veel meer! Onze hele selectie van evenementen in oktober vind je hieronder.