Lifestyle

Dit wil je gaan zien, doen en beleven in oktober 

Ok oktober, houd die regen maar voor je en laat ons genieten van verkleurende bomen en pumpkin spice latte's in de herfstzon. Deal?
30-09-2017 - door Maartje
Jonge klimaattop

De herfst is begonnen maar voordat je ook maar last kan krijgen van het verminderde daglicht, zetten wij je agenda vol met leuke zaken. Want of je nou van (duurzame) mode, kleine huisjes of goede documentaires houdt, deze maand vind je altijd wel iets tofs te doen.

Dit zijn wat ons betreft dé highlights van oktober.

Zien

Na het overdonderende succes van de eerste screening gaat de Ceuvel opnieuw de documentaire Normal is Over vertonen. Op 10 oktober kun je deze prijswinnende film over hoe we onze planeet bedreigen maar ook welke oplossingen er zijn voor een duurzame toekomst gaan zien in Amsterdam-Noord. De vertoning is gratis maar een kleine bijdrage voor de filmmaker wordt zeer gewaardeerd. 

Je leert het meest van dingen die fout gaan, dat bewijzen ook de vier ondernemers die open hun faalverhaal met je delen tijdens de FuckUp Nights. Op 19 oktober vindt alweer de 10e editie plaats van de FuckUp Nights Rotterdam, ditmaal in Spaces. Ga en leer van andermans fouten.

Houd jij wel van wat wilde natuur en is Sir Richard Attenborough je homie? Dan kun je 26 t/m 29 oktober je hart ophalen in Rotterdam tijdens het derde Wildlife Film Festival. Er staan weer heel veel mooie documentaires op het programma, Spy in the Wild bijvoorbeeld waarin dieren via een 'diercamera' worden gevolgd. ASN Bank klanten krijgen trouwens 25% korting, hoe dat werkt lees je in deze blog.

 Spy in the Wild - copyright John Downer Productions

Doen

Droom jij van een simpeler, goedkoper leven in een tiny house? Dan kun je op 7 oktober je hart ophalen tijdens de Tiny House Jamboree in Almere. Je kunt maar liefst 15 tiny houses bekijken en informatie opdoen over de bouw en plaatsing van je eigen mini-huis.

Circulaire hotspot BlueCity heeft deze maand twee leuke workshops gepland, in het BlueCity Lab kun je op 7 oktober de workshop vegetarisch leer kweken volgen en op 11 oktober meedoen met de workshop Aquaponics. Dus haal je witte jas tevoorschijn en duik het lab in!

Het basisinkomen is een interessant concept waar ook in Nederland serieus naar wordt gekeken. Maar wat is het precies en waarom geven we niet gewoon iedereen een basisinkomen? Rutger Bregman (De Correspondent) en filosoof prof. Ingrid Robeyns gaan hier op 25 oktober over in gesprek tijdens de bijeenkomst Gratis Geld van Studium Generale. En ja, je kan het gratis bijwonen.

WikkelhouseOok het Wikkelhouse kun je bekijken op de Tiny House Jamboree

Beleven

Op 7 oktober start in Utrecht de Duurzame Week. Er wordt van alles georganiseerd in de stad, waaronder een lezing van Jan Terlouw in het Academiegebouw en een workshop 'Creeër je eigen ecosysteem' in de Snorfabriek. Ook in Utrecht deze maand is het Fair Fashion Festival waar 22 oktober in het teken staat van duurzame mode. Voor de Wereld van Morgen-ondernemers ZAZU Amsterdam, LENA Library, SKOT Fashion en Mind the Bag zijn aanwezig dus ga langs en probeer maar eens om niet hebberig te worden.

In Rotterdam wordt op 21 oktober de Jonge Klimaattop georganiseeerd. Er wordt gekeken welke invloed klimaatverandering heeft op hoe we wonen en werken maar ook op wat we eten en hoe we ons vervoeren. Hierna wordt besproken welke stappen er moeten worden gezetom een duurzame toekomst te realiseren. Heb jij hier goede ideeën over of wil je vooral kijken wat er leeft onder jongeren? Meld je dan nu aan.

Agenda voor oktober

5 oktober - Nacht van de Circulaire Economie

5 oktober - Het ideeënlab - De Inclusieve Stad

6 oktober - I'm BINCK festival

6 t/m 15 oktober - Dutch Sustainable Fashion Week

7 t/m 14 oktober - Duurzame Week Utrecht

7 oktober - Tiny House Jamboree

7 oktober - Workshop vegetarisch leer kweken

10 oktober - Bekendmaking Trouw Duurzame 100

10 oktober - Greendoc: Normal is over

11 oktober - Workshop Aquaponics

12 oktober - Shoptour Awareness Fair Fashion

19 oktober - Fuckup Nights X

21 oktober - Jonge Klimaattop

22 oktober - Fair Fashion Festival Utrecht

25 oktober - Gratis Geld

26 t/m 29 oktober - Wildlife Film Festival

Keuzestress? Snappen we. Laat ons weten waar je heen gaat of bent geweest en deel je verhalen met ons op Twitter & Instagram met de hashtag #VDWVM!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!