Lifestyle

Dit wil je gaan zien, doen en beleven in november 

Wintertijd, pompoenen waar je maar kijkt en dalende temperaturen. Maar voor deze activiteiten wil je zeker de deur uit!
01-11-2017 - door Maartje

De herfst is eindelijk écht begonnen dus eet je helemaal suf aan pompoenen en ga dan iets leuks doen want er is weer genoeg! Dit zijn onze agendatips voor de maand november, onderaan vind je de hele lijst.

Zien

The DeminerThe Deminer, te zien op IDFA

Houd je van een prikkelende documentaire, dan zit je deze maand goed. Eind november komt 'An inconvenient sequel: truth to power' uit, het vervolg op Al Gore's populaire klimaatdocu  'An inconvenient truth'. Deze sequel laat zien wat er in de 10 jaar na het uitkomen van de eerste film is gebeurt en welke vooruitgang er is geboekt in het tegengaan van klimaatverandering. 

Eerder deze maand start in Amsterdam het IDFA documentaire festival. Van al het moois dat er te zien is op het festival, tippen we je in ieder geval The Deminer. De documentaire vertelt het verhaal van kolonel Fakhir, vader van acht kinderen, die met zijn kniptang en heldenmoed duizenden bermbommen en landmijnen ontmantelde en zo vele levens redde. En mocht je hem nog niet hebben gezien, dan is Eating Animals, gebaseerd op het boek van Jonathan Safran Foer, ook zo'n ogen-openende docu.

Doen

Sugar Helsinki sustainable pop-up store

Ben je nu al naarstig op zoek naar cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst? Check dan zeker even de Sustainable Pop-up store van Sugar Helsinki. Van 6 t/m 12 november kun je hier terecht voor duurzaam, Scandinavisch design.

Je kan je deze maand ook storten op het kweken van je eigen, plantaardige, leer. Yup, je leest het goed. In BlueCity Rotterdam kun je op 7 november de workshop HacktheFuture: Vegetable leather volgen. De workshop zit bijna vol dus bestel snel je ticket!

Beleven

Woensdagavond 15 november wordt voor de 10e keer dé prijs voor duurzaam ondernemerstalent uitgereikt: de ASN Bank Wereldprijs. Tijdens een spetterende finaleavond in Rotterdam wordt er uitgemaakt welke van de zes finalisten naar huis gaat met deze prestigeuze prijs.

Beleef de avond mee en bestel nu je gratis toegangsbewijs door een mail te sturen naar wereldprijs@voordewereldvanmorgen.nl en ons te vertellen met wie jij de ondernemers van morgen wilt komen ontdekken. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Agenda voor november

2 november - Pakhuis de Zwijger: Mijn pensioen en de klimaatcrisis

6 t/m 12 november - Sugar Helsinki Sustainable Pop-up store

7 november - HacktheFuture: Vegetable Leather

15 november - Finale ASN Bank Wereldprijs

15 t/m 26 november - IDFA documentairefestival

18 november - Workshop realiseer je eigen tiny house

19 november - Plantenruil in Museum het Schip

23 november - An inconvenient sequel: Truth to power

26 november - de Haagse Energiebeurs

 

Heerlijk toch, die novembermaand? Laat ons weten waar je heen gaat of bent geweest en deel je verhalen met ons op Twitter & Instagram met de hashtag #VDWVM!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!