Lifestyle

Dit wil je gaan zien, doen en beleven in maart 

De narcissen en krokussen laten zich voorzichtig zien, het is alweer maart!
01-03-2017 - door Maartje
Alle Kamergotchi's op een rij

Welke Kamergotchi krijgt jouw stem 15 maart?

De temperatuur is aan het stijgen, we krijgen zin in terrasjesweer en de perken staan weer vol met narcissen en krokussen; het is alweer maart. In deze maand van de lente valt er weer genoeg inspiratie op te doen en actie te ondernemen, niet in de laatste plaats in het stemhokje op 15 maart. Laat je horen!

Zien

Den Haag heeft er een gave nieuwe winkel bij: Bij Priester aan de Zoutmanstraat 12a. Na een geslaagde crowdfunding, waarbij de ondernemers €20.000 ophaalden, openen ze nu hun deuren voor iedereen die houdt van lokaal, uniek en handwerk. Je vindt er een reparatie- en maatwerkatelier voor je lederwaren maar ook de eerste kledingbibliotheek van Den Haag. Verder kun je er mooie producten shoppen van HoMulder, Wintervacht en Studio April en zullen er workshops en events worden georganiseerd. In de gaten houden dus!

Het filmfestival Movies that Matter start op 24 maart waarna je een week lang terecht kunt in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag voor indrukwekkende documentaires, speelfilms en debatten over mensenrechten. Wij selecteerden alvast drie niet-te-missen films voor je die je als klant van ASN Bank ook nog eens met korting kunt gaan bekijken.

Doen

Misschien wel het aller-allerbelangrijkste wat je deze maand kunt doen: je stem uitbrengen op woensdag 15 maart. Er doen maar liefst 28 partijen mee aan deze Tweede Kamerverkiezingen en wij zochten alvast voor je uit hoe klimaatvriendelijk hun partijprogramma's zijn. Nog geen idee wat je wilt gaan stemmen? Dan kunnen deze stemwijzers je helpen. Bij de laatste Tweede Kamer verkiezingen ging maar liefst 33% (!)  van de 25- tot 35-jarigen niet stemmen. Roep dus ook je vrienden op om hun stem uit te brengen!

De ondernemers van ThijsTea

Voor de Wereld van Morgen-lid ThijsTea is aan het crowdfunden zodat hij nog meer fruit kan redden van de afvalbak om er smakelijke ijsthee van te maken. Investeer nu in dit mooie initiatief en help Thijs en zijn collega's aan de gewenste uitbreiding.

Eind van de maand is het dan weer tijd voor Earth Hour, het evenement waarbij het Wereld Natuur Fonds iedereen oproept om op zaterdag 25 maart om 20.30 gedurende 1 uur het licht uit te doen. Kaarsjes aan, wijntje erbij en je hebt een sfeervolle, duurzame zaterdagavond.

Beleven

By The Oceans We Unite organiseert op dinsdagavond 7 maart 'An Ocean of Opportunities' bij the Impact Hub in Amsterdam. Een event met boeiende sprekers en initiatieven die zich inzetten om plastic uit onze oceanen te houden zoals de Plastic Soup Foundation en The Great Bubble Barrier. Toegang is gratis.

Op 11 en 12 maart kunnen flexitariërs, vegetariërs en andere bewuste consumenten hun hart ophalen tijdens het VeggieWorld evenement in Utrecht. Honderd ondernemers laten je graag kennis maken met hun veganistische producten: van mode, accessoires en dierproefvrije cosmetica tot toerisme en gastonomie. Uiteraard worden er veel kookdemonstraties gegeven maar je kunt bijvoorbeeld ook leren vegan te ondernemen of deelgenoot worden van het geheim achter The Dutch Weed Burger tijdens de lezingen.

Wat ga jij zien, doen en beleven in maart? Deel je ervaringen met ons op Twitter & Instagram met de hashtag #VDWVM. Veel lentekriebels toegewenst deze maand.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!