Lifestyle

Dit wil je gaan zien, doen en beleven in juni  

De zomer gaat beginnen! Deze toffe activiteiten maken deze maand nog leuker.
31-05-2017 - door Maartje
De zomer gaat beginnen

De zomer gaat beginnen!

De eerste tropische dag hebben we al gehad en de zomer gaat deze maand dan écht beginnen. Het wordt dus sowieso een topmaand maar helemaal met alle leuke dingen die deze maand worden georganiseerd, van planten-workshop in Amsterdam tot dak-excursie in Rotterdam en bio-based pop-up museum in Emmen.

Zien

Zoals altijd staat er ook deze maand weer veel interessants op de agenda van Pakhuis de Zwijger. Ze beginnen de maand meteen goed met een vertoning van de documentaire What the Health dat een verontrustend beeld schetst van de rol die grote farmaceuten spelen. Gratis te zien maar wel in het helemaal in het Engels dus verwacht geen ondertiteling. 

Een pop-up museum vol met design gemaakt van duurzame en recyclebare materialen die biologisch afbreekbaar zijn, dat is het Biobased pop-up museum. Je vindt er salontafels gemaakt van houten speelblokken, levensgrote dieren die in een vorig leven teenslipper waren en je kunt er WasteBoards bewonderen, skateboards gemaakt van plastic afval. Alleen in juni nog te zien in het CBK Emmen.

Hele groepen mensen veranderden drastisch van levensstijl na het zien van de documentaire Down to Earth. Het verhaal van een jonge familie die de wereld over reist maakt veel los. Ook bij jou? Ervaar het zelf en ga hem deze maand nog zien. Nog steeds niet uitgekeken? Ga dan nog even langs bij de World Press Photo tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Neushoorn gemaakt van oude teenslippers door Ocean Sole

Doen

Wildernis is een ge-wel-dige winkel voor urban jungle liefhebbers. Maar ook als je nog geen volleerd plantenfluisteraar bent kun je hier terecht. Zo organiseren ze op 8 juni de workshop stadstuinieren en leer je op 9 juni hoe ook jij je (kamer)planten in leven kunt houden. De workshops zijn populair dus wacht niet te lang met aanmelden!

Bij InStock is foodwaste heel erg 'not done' dus bedenken ze het ene na het andere product gemaakt van voedselresten. Na hun Pieper Bier en granola komen ze nu met...Bammetjes Bier! Bier gemaakt van, juistem, brood. Op 9 juni zal Bammetjes Bier officieel worden gelanceerd met een feestelijke borrel bij InStock Utrecht.

En om ook bij jou thuis de voedselverspilling tegen te gaan, deelt InStock haar kennis over inmaken, fermenteren en invriezen tijdens haar masterclass op 11 juni in Den Haag. Tijdens deze masterclass leer je de volgende vier conserveringstechnieken: inmaken in zoet, inmaken in zoet-zuur, fermenteren en vriezen. Geen restje zal meer veilig voor je zijn!

Het nieuwste InStock product: Bammetjes Bier

Beleven

In Rotterdam gebeurt veel moois bóven de stad. Tijdens de Rotterdamse Dakdagen van 9 t/m 11 juni kun je het dak op om bijvoorbeeld kennis te maken met het DakAkker waar dakboer Wouter je een tour geeft! Uitpuffen kan heel goed met een picknick op het dak van station Hofplein.

Tijdens het Fashion & Design festival in modestad Arnhem organiseert Awearness een Fashion Café op woensdagavond 14 juni. Leer meer over duurzame mode, krijg tips van stylisten en laat je inspireren door sprekers als HoMulder.

Het gaat behoorlijk stroef met de formatie maar deze drie politici laten zien dat ze ondanks hun verschillende partijen allemaal een groene toekomst zien. Marianne Thieme, Ed Nijpels en Liesbeth van Tongeren gaan het gesprek aan over de Groene Revolutie op 22 juni in Amsterdam.

Ga het dak op tijdens de Rotterdamse Dakendagen! Foto: Emiel Efdée

Agenda voor juni

1 juni - What the Health in Pakhuis de Zwijger

5 juni - Wereld Milieudag

7 juni - Workshop stadstuinieren bij Wildernis Amsterdam

8 juni - Workshop planten in leven houden bij Wildernis Amsterdam

9 juni - Bammetjes Bier lanceringsborrel bij InStock Utrecht

9 t/m 11 juni - Rotterdamse Dakendagen

11 juni - Masterclass inmaken, fermenteren & vriezen bij InStock Den Haag

14 juni - Awearness Fashion Café in Arnhem

22 juni - De Groene Revolutie bij Room for Discussion

Hele maand - World Press Photo in de Nieuwe Kerk Amsterdam

Hele maand - Biobased pop-up Museum in CBK Emmen

Wat ga jij doen in juni? Deel je tips en verhalen met ons op Twitter & Instagram met de hashtag #VDWVM!

 

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!