Lifestyle

Dit wil je gaan zien, doen en beleven in juli  

Ah, juli. Maand van vakantie, zomer, zon en terrasjes. Maar ook van groene workshops, indrukwekkende documentaires en mooie horecaconcepten!
30-06-2017 - door Maartje
De Dakkas in Haarlem is aan het crowdfunden

Je kan deze maand natuurlijk vooral gaan genieten van warm weer, lekker lang licht en GT's op hotspot-terrasjes. Maar je kan deze eerste zomermaand nét even wat interessanter maken met onze tips over wat er allemaal valt te zien, doen & beleven in juli. Check it out.

Zien

Pakhuis de Zwijger sluit haar programmajaar af met een reeks 'open air' filmvoorstellingen op het terras. Zo kun je op 12 juli gaan kijken naar Plastic China dat het verhaal vertelt van Yi Jie en haar gezin. Samen het haar ouders sorteert en recyclect ze plastic afval uit Europa, de Verenigde Staten en Azië. Er is geen geld om naar school te gaan en het gezin leeft letterlijk tussen bergen plastic en gore verbrandingsdampen. Op IMDB scoort deze docu een 8,4 dus ga hem zien!

Op 17 juli staat onze voedselvoorziening centraal in de documentaire Seed: The Untold Story. In de twintigste eeuw verdween 94 procent van onze zaadvariëteiten en dat is slecht nieuws. Minder diversiteit aan zaden betekent namelijk een grotere kwetsbaarheid van onze voedselvoorziening. Deze documentaire portreteert enkele gepassioneerde zadenverzamelaars en biedt inzicht in de rol die grote corporaties als Monsanto spelen.

Still uit 'Plastic China'

Doen

Deze hele maand kun je je inzetten voor meer groen en minder plastic. Zo start op 1 juli het Plastic Dieet waarbij zoveel mogelijk mensen een poging gaan doen om een maand lang geen gebruik te maken van wegwerpplastic als rietjes, koffiebekers en plastic broodzakjes. Ook het team van Voor de Wereld van Morgen én de collega's van ASN Bank doen mee! Je vindt de plastic dieet community hier en je aanmelden kan op deze site.

Zelf minder plastic verbruiken is al top, maar je kan er deze maand nog een schepje bovenop doen door het strand van Scheveningen op te ruimen tijdens de TrashUreHunt Summer Challenge. Kan je daarna je handdoek uitrollen op een stukje blinkend schoon strand!

Ze zitten altijd ontzettend snel vol, de workshops van Wildernis en Oerwoud. Deze maand kun je in Amsterdam leren hoe je je kamerplanten in leven houdt en in Den Bosch hoe je een groen ecosysteem aanlegt in een weckpot. Kom op met die #urbanjungle en breng het groen je huiskamer in.

Dennis, Jeroen en Victor willen van een van de lelijkste parkeergarage's in Haarlem een groen oase maken en zijn nu aan het crowdfunden voor hun project de Dakkas. De beelden zijn al om van te smullen en de crowdfundingteller staat inmiddels op 85%, dus als jij ze ook een handje helpt kunnen we in 2018 genieten van een nieuw, groen paradijsje.

 Creëer je urban jungle met workshops bij Wildernis & Oerwoud Foto: Urban Botanist

Beleven

Wij houden van eten & drinken en al helemaal als er een goed verhaal achter zit. Deze maand kunnen we dan ook ons hart ophalen tijdens het officiële openingsfeest van The Dutch Weed Burger Joint op 9 juli (check ook onze eerdere blog over deze smakelijke vegan fastfood tent).

Wat ook voor een goed verhaal maakt is een middagje lunchen in nieuwe hotspot Bijlmerbajes. Daar heeft A Beautiful Mess haar deuren geopend, een uniek pop-up lunchrestaurants opgericht door Refugee Company om vluchtelingen uit het nabijgelegen AZC aan het werk te helpen. Het menu barst vanvan de smakelijke Arabische en Afrikaanse gerechten. Zo kom je wel in de zomersferen!

En wil je het nuttige met het aangename combineren, bezoek dan de netwerkborrel van Duurzaam Utrecht op 4 juli of die van De Jonge Klimaatbeweging op 20 juli. Vind je allemaal mensen die net als jij bezig zijn met de wereld van morgen. Nice.

The Dutch Weed Burger Joint is open!

Agenda voor juli

4 juli - Netwerkborrel Duurzaam Utrecht in Utrecht

5 juli - Hacking the future: Plastic packaging Design Challenge in Rotterdam

6 juli - Workshop Zo houd je je planten in leven in Amsterdam

6 juli - Workshop Eigen ecosysteem maken in Den Bosch

9 juli - Openingsfeest The Dutch Weed Burger Joint in Amsterdam

12 juli - Documentaire Plastic China in Amsterdam

17 juli - Documentaire Seed: The untold story in Amsterdam

20 juli - Borrel De Jonge Klimaatbeweging in Utrecht

Hele maand - Pop-up restaurant A Beautiful Mess in Amsterdam

Hele maand - TrashUre Hunt Beach CleanUp in Scheveningen

Hele maand - Plastic Dieet in heel Nederland

Wat ga jij doen deze heerlijke vakantiemaand? Deel je tips en verhalen met ons op Twitter & Instagram met de hashtag #VDWVM!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!