Lifestyle

Dit wil je gaan zien, doen en beleven in januari 

Je krijgt er spontaan keuzestress van, zoveel gave dingen kun je gaan doen in deze eerste maand van 2017.
01-01-2017 - door Maartje
Zien, doen en beleven in januari volgens VDWVM

Afbeelding door Pauline Merlaut voor Les Saisons

Het gloednieuwe jaar gaat goed van start met een maand vol toffe dingen om te gaan zien, doen en beleven. Bijvoorbeeld als je ervan droomt om in een Tiny House te gaan wonen, als je dol bent op vogels of geniet van prikkelende documentaires. En ja hoor, meteen keuzestress...

Zien

We hebben er al een aantal keer over geschreven, de indrukwekkende documentaire 'Les Saisons'. In ruim anderhalfuur maak je een indrukwekkende en beeldschone reis door de geschiedenis van de Europese wildernis. De film is nu te zien in 20 bioscopen in Nederland.

Van 27 t/m 29 januari organiseert Human Rights Watch voor de vijfde keer in Nederland het Human Rights Weekend. Met als thema 'Behind the Headlines' worden er drie dagen lang debatten, filmvertoningen en presentaties georganiseerd over de verhalen achter de nieuwsitems. Van vluchtelingen tot de militarisatie van de politie en de troostmeisjes in de Tweede Wereldoorlog , er komt een breed spectrum van mensenrechten voorbij. Ben je klant van ASN Bank, dan kun je je binnenkort aanmelden voor de speciale klantenvoorstelling van 'Do not resist' op zondag 29 januari. Meer info daarover volgt binnenkort op dit blog.

Doen

Heb jij een kerstboom met kluit gekocht dit jaar en woon je in Amsterdam? Geef je boom dan een tweede leven in het Kerstbomenbos in Noord! Initiatiefnemer Nancy Wiltink wil de lege groenstrook in haar buurt op 7 januari omtoveren tot een prachtig bos. Lees hier hoe je mee kunt doen.

Zie je ze graag vliegen, die vogels, dan moet je zeker meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling op 28 en 29 januari. De Vogelbescherming organiseert deze zodat ze kunnen meten hoe het gaat met 'onze' tuinvogels en kunnen bedenken hoe we deze nog beter kunnen helpen.

Afbeelding: Marjolein in het Klein / Studio WaldenAfbeelding: Marjolein in het Klein / Studio Walden

Beleven

Er wordt door steeds meer mensen gezocht naar alternatieven voor plastic en leer en een van die alternatieven is schimmel. Microbioloog prof. dr. Han Wösten praat je op 15 januari graag bij over de mogelijkheden om schimmels tot de meest wonderlijke vormen en materialen te laten uitgroeien. Creatief met schimmels, dat wil je niet missen.

In het voormalige hoofdgebouw van de Bijlmerbajes in Amsterdam opent op 20 januari een bijzondere broedplaats: Lola Lik. In dit unieke gebouw komt een publiek binnenplein met een restaurant, een pop-up bioscoop, muziekstudio’s, ateliers en creatieve werkplekken van o.a. KantoorKaravaan. De opening belooft dan ook een leuk feestje te worden, je vindt er hier mee over.

Zie jij jezelf al in een Tiny House wonen? Dan kun je op 25 januari terecht bij een informatieavond van Tiny House Nederland. Je krijgt meer informatie over de mogelijkheden, kunt met je vragen terecht bij experts en vooral wegdromen bij deze energiebesparende woonvorm. Meld je wel even aan, dat kan hier.

 

Wat ga jij doen deze eerste maand van een fonkelnieuw jaar? Deel je ervaringen met ons op Twitter & Instagram met de hashtag #VDWVM. Een inspirerend 2017 gewenst!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!