Lifestyle

Dit wil je gaan zien, doen en beleven in februari 

De kop is er af en we hebben Blue Monday overleefd, februari kom er maar in!
01-02-2017 - door Maartje
Eberhardpost

OmaPost introduceert EberhardPost

Daaaaag januari, het jaar is nu echt goed begonnen. In februari kun je je weer goed vermaken, goed doen en goed laten inspireren door duurzame initiatieven en ondernemers. Bekijk hieronder onze selectie van February's Finest!

Zien

Movies that Matter on Tour vertoont deze maand in 16 steden de documentaire "The islands and the whales". Deze verhaalt over de Faeröer eilanden waar de bewoners al eeuwenlang leven van walvisvlees en zeevogels. Door ernstige vervuiling van de zee loopt hun traditionele levenswijze gevaar. De vis zit vol kwik, de vogels vol plastic en bovendien liggen de Faeröers onder vuur vanwege de walvisvangst.

Heb je de indrukwekkende documentaire Before the Flood nog niet gezien? Dan is dit je kans! Pakhuis de Zwijger vertoont hem op donderdag 9 februari op groot scherm en de toegang is gratis. Gaan zien en al je vrienden meenemen om na afloop verder te bediscussiëren.

Doen

Zoals je misschien al hebt gehoord is burgemeester Eberhard van der Laan ernstig ziek. Om de geliefde burgervader een hart onder de riem te steken hebben de ondernemers van OmaPost geregeld dat je Eberhard twee weken gratis een kaartje kunt sturen. In de app van OmaPost kies je voor optie EberhardPost en je kaartje wordt gratis verstuurd. Top actie!

Van 6 t/m 12 februari organiseert ASN Bank de Week van het Leefbaar Loon. Tijdens deze week brengen Voor de Wereld van Morgen en ASN Bank de noodzaak voor een leefbaar loon voor in de kledingindustrie onder de aandacht. Gelukkig zijn er al veel ondernemers die het wél goed doen en tijdens de Week van het Leefbaar Loon kun jij met korting kleding kopen in hun webshops! Houd hiervoor onze website in de gaten....

Afriek betaalt haar kleermakers wél een leefbaar loon

Het is bijna zover, op vrijdag 10 februari gaat weer overal in Nederland de verwarming uit en de warme trui aan. Ook wij zullen ons in warme truien hullen en meedoen met Warmetruiendag om zo op één dag met heel Nederland energie te besparen. Je kan op 10 februari ook je eigen warme trui breien in Amsterdam of meedoen met een warme-truien-ruil in Hilversum. 

Beleven

De Universiteit Utrecht organiseert een serie lezingen op dinsdagavond waarbij de diepere oorzaken van onduurzaam gedrag worden verkend alsmede ook de oplossingen om ze aan te pakken. Heel interessant én gratis toegankelijk dus zeker de moeite waard.

Voor alle aanstaande of jonge ouders: de Negenmaandenbeurs staat weer voor de deur. Hierbij moet je zeker een bezoek brengen aan het PuurBaby Plaza waar VDWVM-ondernemers leuke workshops verzorgen en je meer komt te weten over groene & goede producten en diensten voor je kind. De beurs vindt plaats van 22 t/m 26 februari in de RAI in Amsterdam.

Wat ga jij doen, zien of beleven in februari? Deel je ervaringen met ons op Twitter & Instagram met de hashtag #VDWVM. Veel liefde toegewenst deze maand.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!