Lifestyle

Dit wil je gaan zien, doen en beleven in december  

Hoe is het nu alweer december?! Maak deze laatste maand van 2017 onvergetelijk met onze selectie van evenementen in december.
01-12-2017 - door Maartje
Duurzame evenementen in december 2017

Ok, december dus. Dat wordt laveren tussen Sinterklaasfeestjes, kerstborrels, familiediners en oudejaarsconferences maar we've got your back! Wij hebben de leukste markten (cadeaus shoppen!) en inspirerence evenementen (niet vervelen tijdens de kerstvakantie) voor je geselecteerd. #duimenvooreenwittekerst

Shoppen

Ben je op zoek naar orginele Sint-en-Kerstcadeaus? Dan kan je onder andere terecht op de WinterBiomarkt in Utrecht waar je meteen je wekelijkse (bio)boodschappen kunt halen. Voor babycadeaus moet je dan weer zijn bij de orginele Poep-Up store in Rotterdam of de sample sale van BOROMINI in Amsterdam, waar je in de tuin van het atelier kracht kunt bijtanken met een glas gluhwein.

Foodies unite

Is deze maand jouw culinaire hoogtepunt? Dan kunnen we je de DakMarkt in Den Haag aanraden waar je deze maand elke zaterdag lokaal voedsel kunt kopen. Ga met je mede foodies het gesprek aan over alle voedsel hoogte- en dieptepunten van 2017 tijdens het Aan de keukentafel: het voedseljaar 2017-event in Amsterdam. Heb je nu al zin om voedselverspilling aan te kaarten tijdens het kerstdiner, haal dan vooraf je feiten bij de Meetup van Instock op 12 december. Dan heb je zeker een goed verhaal. 

Lekker zelf doen

Doe mee met de Amnesty Schrijfevenementen deze maand

December is ook de maand van iets-goeds-doen-voor-een-ander dus ga bijvoorbeeld schrijven voor mensenrechten tijdens een van Amnesty schrijfevenementen. Bijvoorbeeld het Writers Block festival in Den Haag op 7 december of de landelijke schrijfmarathon op 10 december. Krijg je gratis karmapunten bij. Ook leuk om lekker zelf te doen is papier maken van afval in Rotterdam of zero waste beautyproducten in Amersfoort.

Hier zet je Netflix voor uit

Natúúrlijk wil je niets liever dan op de bank kruipen en een nieuwe Netflix serie bingewatchen. Maar je kunt er ook voor kiezen om schapen te gaan aaien in de duinen met een warme choco in je hand tijdens Kerst in de Duinen. Kan je meteen tegen je moeder zeggen dat je een frisse neus hebt gehaald. Mocht je tot die selecte groep mensen behoren die de spraakmakende docu Down to Earth nog níet hebben gezien, ga dan 17 december naar de vertoning in Utrecht. Ben je weer helemaal bij.

De hele agenda voor december

Dat wordt een fijne finale van 2017! Laat ons weten hoe jij je vermaakt in deze laatste maand van het jaar en deel je verhalen met ons op Twitter & Instagram met de hashtag #VDWVM.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!