Lifestyle

Dit wil je gaan zien, doen en beleven in december 

Onze VDWVM-leden organiseren in december weer heel veel toffe dingen!
30-11-2016 - door Maartje
Duurzame agenda december

Duurzame doe-dingen in december

Misschien zit je in deze koude maand het liefst de hele dag binnen maar dat zou zonde zijn! Onze VDWVM-leden organiseren in december heel veel toffe dingen die het meer dan de moeite waard maken om van die bank af te komen. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Voor modeminnaars

Ben jij dol op creatieve ontwerpers, mooie stoffen en eerlijke handel? Dan zit je deze maand goed. Zo kun je nog tot en met 4 december terecht bij de winterwarme pop-up store van Granny's Finest. Ga je liever voor iets exotischers? Dan mag je de pop-up shop van Afriek niet missen, die opent zijn deuren van 20 t/m 31 december. Ben je meer iemand van de ik-wil-elke-maand-iets-anders, grijp dan nu je kans en investeer in de crowdfunding van LENA Fashion Library. Zij willen meer leenpunten realiseren zodat je ook buiten Amsterdam kleding kunt lenen.

Voor cultuurliefhebbers

In het Stedelijk Museum Amsterdam kun je je nog t/m 1 januari verwonderen over de ontwerpen van 26 Nederlandse social designers. De tentoonstelling 'Dream out loud' bevat wereldverbeterende ontwerpen van o.a. Fairphone (ASN Bank Wereldprijswinnaar 2011), Boyan Slat, Daan Roosegaarde en Marjan van Aubel. Ook interessant is Dossier Plastic, dat vanaf 10 december te beleven is in Museum het Valkhof. Daar gaat men aan de slag met de vraag hoe je de schadelijke effecten van plastic kan beperken. Tenslotte kun je in december ook weer genieten van een van de gezellige Appeltaartconcerten, de Wereldprijs finalist 2016 speelt weer de sterren van de hemel.

Voor foodies

December en chocolade horen bij elkaar, punt. Dus een bezoek aan de Tony Chocolonely Store die onlangs is geopend in december is deze maand een echte must. Tijdens deze bijeenkomst op 15 december leer je meer hoe Café de Ceuvel samenwerkt met lokale voedselinitiatieven om het voedselproces te verduurzamen. En eet je buik rond tijdens het openingsweekend van InStock Utrecht! Op 17 en 18 december openen zij hun deuren en kun je meedoen met leuke quizzes en workshops en vooral lekker veel eten. 

Voor sociale types

Neem de breipennen ter hand en doe mee met de vrolijke Goedgemutste Breicampagne van Innocent en het Nationaal Ouderenfonds. Je kunt nog tot 9 december je mutjes insturen. Of neem een gewone pen ter hand, zet je in voor mensenrechten en schuif aan bij een van de vele schrijfmarathons van Amnesty International die op zaterdag 10 december plaatsvinden. VDWVM'er Ruth hoopt het 24 uur vol te houden, doe je met haar mee? Ga je helemaal voor de kerstgedachte, adopteer dan een oma of opa en stuur hem of haar een mooie kerstgroet met de handige app van OmaPost. Zo verblijd je eenzame ouderen en maak je nieuwe vrienden! 

Heb je een bezoek gebracht of meegedaan met een van de bovenstaande initiatieven? Deel jouw ervaringen met ons op Instagram met de hashtag #VDWVM. We wensen je een inspirerende, duurzame december!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!