Lifestyle

Dit wil je gaan zien, doen en beleven in augustus 

Lege agenda deze maand? Niet na het lezen van onze tips voor de maand augustus!
31-07-2017 - door Maartje
Gaza Surf Club

De treinen zijn leeg, de straten stiller en het (werk)tempo ligt wat lager, het is hoogzomer in Nederland! Ben jij gewoon aan het werk of lekker in eigen land op vakantie? We've got your back. We hebben namelijk weer enkele niet-te-missen activiteiten op een rij gezet voor de komende maand. Thuis blijven is het nieuwe weggaan. 

Graag gedaan.

Zien

Deze maand kun je elke donderdag terecht op het terras van Humanity House in Den Haag. Zodra de zon ondergaat (rond 21:30) vertonen ze een geweldige IDFA documentaire in het thema 'Dromers en Dwarsdenkers'. De vijf films vertellen elk het verhaal van dappere mensen die hun dromen najagen, van surfers in de Gaza strook tot de klas met immigrantenkinderen van Juf Kiet. En éxtra leuk is dat alle films worden vertoond op zonne-energie! Tickets kosten €8,50 en zijn verkrijgbaar via de website van Humanity House.

Is het rotweer? Dan heb je helemaal een goede reden om prachtige natuurfoto's te gaan bekijken op de Wildlife Photographer of the Year tentoonstelling in Naturalis. Het Natural History Museum in London kiest elke jaar de beste natuurfoto's van fotografen (amateur & professioneel) van over de hele wereld. Deze indrukwekkende selectie is nu in Nederland te bekijken, dat wordt heerlijk wegdromen bij natuurbeelden zoals hieronder. 

Foto gemaakt door Scott Portelli, nu te zien in Naturalis

Beleven

Dit jaar bereiken we al op 2 augustus de limiet van onze grondstoffen, dan is het namelijk Earth Overshoot Day. In de afgelopen 7 maanden hebben we alle grondstoffen verbruikt die onze planeet in 1 jaar kan leveren. We gaan dus diep in het rood dit jaar... Deze mood-killer volgen we uiteraard meteen op met een goede tip. Je kunt namelijk op zondag 13 augustus meedoen met de grote Plasticvrije Potluck Picknick die door Opgemärkt wordt georganiseerd in Amersfoort. Wil jij leren hoe je lekker kunt leven met minder plastic? Dan is dit waar je moet zijn. Haal je inner-foodie naar boven, neem iets lekkers mee en ga naar huis met barstensveel tips over duurzamer leven.

Op donderdag 17 augustus wordt in Rotterdam opnieuw het feest van de Fuckups georganiseerd: de 9e FuckUp Night vindt plaats in circulaire hotspot BlueCity. Ondernemers storten hun hart uit en vertellen in alle eerlijkheid over hun grootste vergissingen. Want ja, hoe moeten we anders leren zonder een fuckup of twee? Leer van anderen, steek ze een hart onder de riem en geniet van de mooiste mislukkingsverhalen.

Ook leuk, Uit je eigen Stad organiseer een kruidencursus waarin je meer leert over kruiden, van het herkennen tot verbouwen en hoe je er pesto van maakt. Maak die grijze vingers wat groener en voeg weer wat nieuwe outdoor/survival skills toe aan je kennis.

Doen

 Gezellig met z'n allen door de Amsterdamse grachten

Deze maand kun je goed de handen uit de mouwen steken en het strand of onze Amsterdamse grachten van afval te ontdoen. Zo organiseert Stichting de Noordzee opnieuw de Beach Clean Up Tour waarbij ze in twee weken de héle Noordzee kust willen schoonmaken. Dit lukt natuurlijk alleen als er genoeg mensen meedoen, dus app nú je vrienden & kies een stuk strand uit. Goed gevoel & karmapunten gegarandeerd.

De Gay Pride in Amsterdam is een enorm feest maar helaas hebben de grachten er wel onder te lijden. Daarom organiseert Plastic Whale op 6 augustus een Pride Plastic Fishing om met schepnet en flexibiliteit de grachten weer schoon te hengelen. Neem je eigen boot mee of vaar mee op de vloot van Plastic Whale. Hengel jij het meest orginele voorwerp uit het water?

Agenda voor augustus

1 t/m 15 augustus -  Beach Clean Up Tour

2 augustus - Earth Overshoot Day

6 augustus - Pride Fishing met Plastic Whale

13 augustus - Plasticvrije Potluck Picknick

17 augustus - Fuckup Nights IX

19 augustus - Wereld Honingbijendag

29 augustus - Jonge leiders aan de slag voor een duurzamer Nederland

Elke donderdag - Humanity House Buitenbios

Hele maand  - Wildlife Photographer of the Year tentoonstelling

Hebben we een ge-wel-dig evenement gemist? Mail ons of deel je tips en verhalen met ons op Twitter & Instagram met de hashtag #VDWVM!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!