Dit wil je gaan zien, doen en beleven in april 

Je hoeft je in april niet te vervelen want er staan weer veel toffe dingen te gebeuren. Onze tips vind je in deze blog!

31-03-2017
Let it Grow festival

Foto: Let it Grow festival dat op 2 april plaatsvindt

Lente: de tijd van nieuw leven, nieuwe ideeën en een frisse start. Deze maand staat er weer heel veel tofs te gebeuren, van lekker buiten zaaien of plastic vissen tot binnen inspiratie op doen tijdens de B-Talk of Fuck up Night. Gaat dat zien, doen en beleven!

Zien

ASN Bank Wereldprijswinnaars HoMulder openen hun eigen concept store in Arnhem! Vanaf 1 april kun je aan de Beekstraat 30 terecht voor eerlijke, duurzame en handgemaakte producten van Nederlandse ontwerpers en labels waaronder uiteraard de uitgebreide collectie van Ratna Ho en Studio Mulder. En een concept store is geen concept store zonder fijn café, dus ook daar ontbreekt het niet aan!

Je kunt dit weekend meteen beginnen met het creëren van je eigen #urbanjungle want zondag 2 april vindt het *gratis* Let it Grow Greenhouse Festival plaats in Amsterdam.Je ontmoet hier trendsettende vergroeners als Sprinklr en Bloesembar en wordt getrakteerd op workshops, muziek, eten, drinken en shop-in-shops. Plantpowerrrrr.

VPRO Tegenlicht komt deze maand weer met ontzettend veel interessante afleveringen. Zo verkennen ze op 2 april hoe duurzaam Nederland eigenlijk onderneemt, wordt er op 23 april gekeken naar de nieuwe technieken en innovaties op het gebied van stadslandbouw en staan op 30 april 5 uitdagers en aanpakkers centraal die op een positieve manier verandering proberen te realiseren in Nederland.

 

Foto van The Pollinators

Doen

Op 22 april, de Dag van de Aarde, gaan The Pollinators officieel van start en organiseren ze de Landelijke Zaaidag. Je kunt meedoen met zaai-activiteiten in de Randstad (o.a. Utrecht, Rotterdam en Amsterdam) en zo je steentje bijdragen aan het voortbestaan van bijen en het beschermen van de biodiversiteit in ons land.

De dag na Koningsdag, 28 april, kun je 's middags meedoen met het Koningsvissen van Plastic Whale. Lekker op het water met je schepnet in de weer, de grachten bevrijden van het vele plastic dat er in rond drijft. Goede start van het weekend!

Van 24 tot en met 30 april wordt wereldwijd de Fashion Revolution Week georganiseerd. In deze week wordt iedereen opgeroepen om aan zijn of haar kledingprodyucent te vragen #whomademyclothes en zo aandacht te genreren voor de misstanden in de kledingindustrie. Tijdens deze week worden er ook kleding-gerelateerde activiteiten georganiseerd, zo kun je op 30 april meedoen met een *gratis* kledingruil in TivoliVredenburg te Utrecht.

Blue City in Rotterdam

Beleven

Dopper geeft andere merken en organisaties graag de kans om te  vertellen hoe zij hun onderneming gebruiken om de wereld tot een betere plek te maken. Dit doen ze tijdens de gratis Dopper B-Talks die dit seizoen op steeds een andere locatie zullen plaatsvinden. De editie van 4 april is in Amsterdam en op het podium staat o.a. ASN Bank Wereldprijs winnaar Hemelswater.

Je pensioen, het klink nog mijlenver weg maar zeker als ZZP'er is het verstandig om er toch aandacht aan te besteden. Op 10 april kun je hiervoor terecht bij Pakhuis de Zwijger die een informatiemarkt en paneldiscussie over dit onderwerp organiseren. Heel verstandig om te gaan!

Ondernemen gaat met vallen en opstaan en tegenover al je geweldige plannen en beslissingen staan vaak ook een paar gigantische fuck ups. Helemaal niet erg, daar leer je vaak het meeste van. Daarom organiseert Blue City op 20 april een Fuck up Night waar ondernemers vertellen over hun grootse vergissingen en fouten. Gaan!

Agenda voor april

Dusss...zet het in je smartphone en nodig NU je vrienden uit:

 • Vanaf 1 april: Concept Store HoMulder
 • 2 april: Let it Grow Greenhouse Festival
 • 2 april: VPRO Tegenlicht - Groene dromen
 • 4 april: Dopper B-Talk
 • 4 april: Tegenlicht Meet-up Groene Dromen
 • 10 april: Hoe bouw je pensioen op als ZZP'er
 • 20 april: Fuck up Night in Blue City
 • 22 april: Landelijke zaaidag met The Pollinators
 • 23 april: VPRO Tegenlicht - Boer zoekt Voedselflat
 • 24 t/m 30 april: Fashion Revolution Week
 • 29 april: Koningsvissen met Plastic Whale
 • 30 april: Kledingruil in Tivoli/Vredenburg
 • 30 april: VPRO Tegenlicht - Uitdagers en aanpakkers

Waar heb jij het meest zin in deze april? Deel je tips en verhalen met ons op Twitter & Instagram met de hashtag #VDWVM. Veel zon toegewenst deze maand!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame start-up of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!