Lifestyle

Dit wil je gaan meemaken in april  

Onze selectie van de leukste, groene, evenementen van deze maand.
01-04-2018 - door Maartje
Tiny house leven

Deze maand staat in het teken van huisje, boompje en beestje. Maar dan uiteraard een tiny house met je eigen urban jungle, een toom kippen en een bijvriendelijke stadstuin!

Van urban farming naar urban jungle

De lente barst los dus het is tijd om je vingers weer groen te laten kleuren. Deze maand kun je op 10 april leren hoe je van 1 plant, 2 planten maakt tijdens een plantencursus in het Hof van Cartesius in Utrecht. Zo heb je in no time je eigen urban jungle gevuld.

Binnenkort je eigen kippen in de stad Heb jij binnenkort ook je eigen kippen in de stad?

In Amsterdam kun je terecht op de 2e Urban Farming Open Dag die op 14 april op de Ceuvel in Amsterdam wordt georganiseerd. Hier kun je een hele zaterdag lang workshops volgen over onder meer fermentatie, wormcompostering, aquaponics en hoe je kippen kunt houden in de stad.

Van de bij naar je bord

Op 10 april kun je terecht bij de Aloha Bar in Rotterdam voor een overheerlijk veganistisch diner. Voor slechts €32,50 serveert de chef je maar liefst acht smakelijke, diervrije, gerechten. Om al die groenten op je bord te krijgen is het belangrijk dat we onze bestuivers in leven houden, meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt heeft namelijk bestuiving door insecten nodig. Oftewel, zonder de bijen is er voor ons gewoon minder te eten.

The pollinators nationale zaaidagBij blij, wij blij dus help mee zaaien!

Goede reden dus om op 22 april mee te doen met The Pollinators op de Nationale Zaaidag. Op verschillende plekken kun je gratis bloemenzaad afhalen om te zaaien waar je maar wil. Dat dorre stukje land bij jou in de buurt is perfect! Bij blij, wij blij.

Onze selectie voor april

Maar dat is nog niet alles! Onze volledige selecte van interessante evenementen in april vind je hieronder.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!