Lifestyle

Dit wil je doen in september 

Nederland start zichzelf weer op na de zomerstop en de agenda zit bomvol leuke dingen!
01-09-2018 - door Maartje

Je zit weer in de collegebanken of de kantoortuin en kijkt halsreikend uit naar het weekend. En dat is helemaal terecht want er is ontzettend veel tofs te doen deze maand.

ACT.Festival

Na de zonovergoten eerste editie die in 2017 plaatsvond, organiseert ASN Bank dit jaar opnieuw het ACT. Festival op het Amsterdamse Thuishaven terrein. Zondag 30 september kun je je laten inspireren door solar designer Marjan van Aubel en boswachter Hanne Tersmette of door Dennis Storm, Lisa Goes Vegan en Joël Broekaert. En over die laatste gesproken, er is genoeg smakelijks te eten dankzij onder meer Knakwortel en Burgs Food.

ACT. Festival ACT. festival 2017

Je vindt ons sowieso bij de mensen van Human Rights Tattoo die op het festival 40 letters van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens op 40 mensen zullen tattoëren. Hadden we al gezegd dat er ook een Tiny House staat en dat tiny house pionier Marjolein Jonker aanwezig is? Dus, snatch een ticket voor ze weg zijn want voor €7,50 zijn ze echt een steal.

Plasticdieet

Plastic: that sh*t lasts forever! Dus het is een goed idee om deze maand eens te onderzoeken of je eigenlijk wel zoveel plastic nodig hebt in je leven. Dat kan door deze maand mee te doen met het Plasticdieet. Na inschrijving ontvang je tips & tricks om minder plastic te gebruiken. Of zoals ambassadeur Marieke Eyskoot het verwoordt: "Er zijn veel innovatievere en mooiere alternatieven beschikbaar, en we zijn toch eigenlijk veel slimmer dan dit?"

Het Zero Waste Project

Wil je meer weten over plasticvrij en zero waste leven? Dan kun je vanaf 18 september terecht in de boekhandel voor Het Zero Waste Project waarin zero wasters Nicky en Jessie vertellen over hun successen én mislukkingen en hun belangrijkste afvalvrije-levenslessen met je delen. Op 29 september kun je Nicky & Jessie in de Boekhandel in Amersfoort alles vragen over hun zero-waste lifestyle tijdens hun boekpresentatie of ontmoet ze op ACT. Festival de dag erna.

Events voor ondernemers

Het allerbelangrijkste wat je als startende ondernemer deze maand moet doen is je inschrijven voor de ASN Bank Wereldprijs. De deadline is 19 september! Wil je je kennis bijspijkeren, dan kun je terecht bij de sessie over microfinanciering die door de Kamer van Koophandel wordt georganiseerd. Of leer meer over hoe je onderneming juridisch en financieel op de juiste manier inricht tijdens de workshop bedrijfsvoering van de Social Impact Factory.

Ben je lid van onze eigen ondernemerscommunity Voor de Wereld van Morgen? Dan kun je bij ons terecht voor deze en veel meer andere vragen, check hier hoe we je kunnen helpen.

Onze selectie voor september

Maar dat is nog niet alles! Onze hele selectie van evenementen in september vind je hieronder.

Heb jij een evenement of workshop gepland de komende maanden? Mail ons of deel je tips en verhalen via social met de hashtag #VDWVM!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!