Lifestyle

Dit wil je doen in juli 

Met deze leuke, groene evenementen verveel jij je geen seconde tijdens deze zwoele zomermaand.
28-06-2019 - door Birger

Neem je hond mee naar het strand om lekker af te koelen, of ga naar een van de andere leuke groene evenementen in juli! | Foto: Alvin Balemesa via Unsplash

In juli is de zomer in Nederland in volle gang: stranden, parken en terrasjes zijn gevuld met zonaanbidders en overal zijn groene food- en dancefestivals aan de gang! Allemaal erg tof natuurlijk, maar er zijn ook genoeg leuke evenementen om van dat (dak)terras of festivalterrein af te komen! Doe eens een groene workshops of ga langs bij een lokale imker.

Groene workshops

In Wildernis Amsterdam kan je deze maand twee geweldige groene workshops volgen. Op woensdag 3 juli is er de workshop Stadstuinieren, iedereen kan het. Hier neem je met Diana en Menke, “De Tuinvrouwen”, de mogelijkheden door hoe jij een echte stadstuinman of –vrouw kan worden. Ja, ook op je balkon/dakterras/geveltuin of zelfs je stoep kan je tuinieren.

Tip van de redactie: Heb jij wel eens nagedacht over een geveltuintje? Lees snel ons blog: Zo maak je in jóúw stad een geveltuin. In Amsterdam kun je zelf in aanmerking voor subsidie komen!

Op woensdag 10 en donderdag 11 juli is er een stekjesworkshop in Wildernis Amsterdam, gegeven door Mama Botanica. Tijdens deze middag leer je alles over het stekken van je kamerplanten, krijg je een verzameling stekjes mee naar huis en krijg je tips hoe je je planten in leven houdt.

Tip van de redactie: Wist je dat je nu ook eenvoudig je stekjes en planten kunt ruilen? Communitylid Stekt. heeft hiervoor een platform opgericht!

Wil je leren hoe jij je kamerplanten kunt stekken of überhaupt in leven houdt? Ga dan naar een van de workshops van Wildernis Amsterdam in juli! | Ducminh Nguyen via Unsplash

Landelijke Open Imkerijdag

Ben jij benieuwd naar het werk van een imker? Of wil je weten hoe honing nou precies ontstaat? Dan kan je in het weekend van 13 en 14 juli naar een lokale imker tijdens de Landelijke Open Imkerijdag.

Op meer dan 230 locaties kan je leren over dit bij-zondere vak en hoe jij jouw tuin bij-vriendelijk(er) kunt maken. Dat is hard nodig, want in de afgelopen 30 jaar is de bijenpopulatie sterk gedaald en in Nederland zijn zo’n 35 verschillende bijensoorten verdwenen. Klik hier voor een openhuislocatie in de buurt.

Tip van de redactie: Denk je erover om zélf bijen te houden? Bekijk dan eens de modulaire bijenkasten van communitylid BEEcosystem. De bijenkasten kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd!

Een NBV-imker geeft uitleg over werksters, darren en de (bijen)koninging tijdens de Open Imkerijdag | Foto: Nederlandse Bijenhoudersvereniging

Duurzame festivals

Het festivalseizoen is in volle gang! Heb je al een keuze gemaakt waar jij dit jaar een feestje gaat bouwen? Op steeds meer festivals kan je lekker losgaan én groene karmapunten scoren. In een eerdere blog vertelden wij al over de leukste duurzame festivals van 2019, waarom festivals belangrijk zijn voor duurzaamheid en andersom.

Van donderdag 18 t/m zondag 21 juli is Welcome to the Village aan de gang, ook wel het mooiste festivaldorp van Nederland genoemd. Je kan hier vier dagen lang feesten, nadenken over een circulaire wereld in 2050 en de nieuwste groene innovaties zien tijdens meer dan 70 verschillende acts. Dit jaar staat er bijvoorbeeld een circulaire ijskar op het festivalterrein en wordt er geëxperimenteerd met droge toiletten, dat uitwerpselen omtovert tot compost!

Ook staat Nederland weer vol van de vegan foodfestivals in juli. Op zaterdag 27 juli kun je naar de tweede editie van het Vegan Food Festival in het Flevopark te Amsterdam. Hier dagen meer dan 50 verschillende food- en non-food stands je uit om outside-the-vegan-box hapjes te proeven en te beleven. Een ware beleving voor je ogen en mond!

Geef je mond een smaakexplosie door nieuwe plantaardige voedselcreaties te proeven tijdens de tweede editie van het Vegan Food Festival in het Flevopark, Amsterdam | Foto: Vegan Food Festival

Agenda voor juli

Maar dat is nog niet alles! Onze volledige selecte van evenementen in juli vind je hieronder.

 

Profile picture for user Birger IJsenbrand
Birger
Auteur
Na zijn stage bleef Birger betrokken bij Voor de Wereld van Morgen als vaste redacteur. Naast zijn studie monetaire economie, schrijft hij artikelen over duurzame ondernemingen, geldzaken en het klimaat met praktische tips voor een groenere lifestyle.