Lifestyle

Dit wil je doen in februari  

De eerste sneeuw is al gevallen, de lente lijkt nog ver weg maar wat barst het deze maand van hete events!
01-02-2019 - door Maartje

Foto: Made by Morgan via Unsplash

Oke, we hebben Blue Monday overleeft en onze eerste goede voornemens zijn gesneuveld. Maar dat het tijd is voor verandering is nu wel duidelijk. Zo kun je deze maand een gezamenlijke therapiesessie volgen als je depressief wordt van de staat van onze planeet en je kunt vooral ook veel zelf aan de slag met de oplossing. Ga ervoor!

Dus wat gaan wij doen?

Op zaterdag 9 februari is BlueCity the hottest place in town tijdens het "Dus wat gaan wij doen"-festival. Op het festival ontmoet je pioniers, professors, makers, ondernemers en andere duurzame enthousiastelingen als Laurens van fairf en Jessie van het Zero Waste Project. Mensen die net als jij zien dat het anders moet en daar al mee bezig zijn. Doel van het festival is om jou concrete handvatten te geven om zelf ook aan de slag te gaan. Niet lullen maar poetsen dus, lekker op zijn Rotterdams! 

Vergroen de stad met architectuur

Gebouwen kunnen ons niet groen genoeg zijn en we zijn dan ook razend enthousiast over timber towers, ecodorpen en verticale bossen. Op 12 februari kun je in Pakhuis de Zwijger een avond bijwonen over groene architectuur. Een inspirerende bijeenkomst over groene inrichting van daken, stadsnatuur, verticale landschappen en nieuwe groene architectuur in Nederland zoals het Vertical project in Amsterdam en MARK in Utrecht Leidsche Rijn. 

Foto: Vertical Amsterdam

Therapiesessie voor klimaatdepressievelingen

De oceaan zit vol plastic, het weer is volledig van slag en de bijen sterven massaal uit: Je zou van minder depessief worden! In TivoliVredenburg Utrecht kun je op woensdag 13 februari terecht voor een gezamenlijk therapiesessie met mensen die net als jij last hebben van een klimaatdepressie. Uiteraard ga je naar huis met een recept om zelf aan de slag te gaan en een positieve bijdrage te leveren aan de grote problemen van onze planeet. Power to the people!

Foto: The Climate reality project

De leukste events in februari

Maar er is nog zoveel meer te doen deze maand, hieronder vind je al onze tips:

Heb jij een evenement, lezing of workshop gepland de komende maanden? Mail ons of deel je tips en verhalen via social met de hashtag #VDWVM!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!