Lifestyle

Dit wil je beleven in november! 

De wintertijd is weer ingegaan maar buiten is nog veel te doen. Dit wil je niet missen deze maand!
01-11-2019
Foto Tituan Colomb via Unsplash

Foto: Tituan Colomb via Unsplash

Nu de wintertijd is in gegaan en de dagen korter worden wil je misschien het liefst op de bank kruipen met en dekentje, Netflix of een boek. Maar er zijn ook nog veel dingen te doen buiten de deur deze maand!

Dit wil je doen

De wereld heeft meer bomen nodig! Daarom organiseert The Pollinators op zaterdag 2 november voor de tweede keer Tree Fest. Een dag vol leerzame workshops, kunst, muziek en natuurlijk bomen planten. In totaal worden er 1.500 bomen geplant in natuurgoed Ziedewij bij Rotterdam. Alle hulp is welkom!

Op 2 november kan jij helpen bij het planten van 1500 bomen in natuurgoed Ziedewij bij Rotterdam.

Op 21, 22 en 23 november vinden The Impact Days plaats in heel het land. Tijdens deze dagen wordt er aandacht gevraagd voor de sociale ondernemers die impact maken bij jou in de buurt. Zo kan je in Utrecht naar het Impact Festival georganiseerd door Social Impact Factory. En in Rotterdam bij BlueCity wordt er antwoord gezocht op de vraag: "Dus wat gaan wij doen met?: Groen in de stad" om de oplossingen voor de hedendaagse problemen bij onszelf te zoeken.

Dit wil je zien

Van 20 november tot en met 1 december vindt het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats. Op verschillende locaties in Amsterdam worden films en documentaires getoond vanuit verschillende perspectieven. Zowel de onderwerpen zijn divers als de culturele achtergrond van de filmmakers zelf. Erg interessant dus als je opzoek bent naar verdieping tijdens een avondje uit.

Tijdens IDFA zijn er veel verschillende  soorten films en documentaires te zien.

Evenementen voor ondernemers

Ook voor ondernemers is er veel te beleven in de maand november. Op 5 november wordt door Impact Hub Amsterdam een ecosysteem meetup georganiseerd. Tijdens deze middag staat de vraag centraal: "Hoe maak je de circulaire economie commercieel, of andersom?" Pioniers vertellen over wat er goed ging en wat anders moet. En op vrijdag 22 november is Henk Jan Beltman van Tony's Chocolonely te gast bij Climate College Tour. Tijdens deze avond worden er vragen aan Henk Jan gesteld onder andere over hoe Tony's de chocoladeketen slaafvrij wil maken.

Onze agenda in november

Maar er gebeurt nog veel meer! Onze hele selectie van evenementen in november vind je hieronder. Onze persoonlijke hoogtepunt deze maand is natuurlijk de finale van de ASN Bank Wereldprijs op 13 november in Amsterdam.