Lifestyle

Dit valt er te beleven in juni 

De zomer staat voor de deur en er worden weer volop leuke dingen georganiseerd. Dit zijn de evenementen die je niet wilt missen deze maand.
01-06-2018 - door Maartje

Foto: Max Panama

Het festivalseizoen is losgebarsten, het is mooi weer en je timeline loopt over van de evenementen & feestjes. Maar welke wil je écht niet missen? Wij selecteerden de leukste events om deze eerste zomermaand tot een feestje te maken.

Ga het dak op

Zowel Rotterdam als Amsterdam organiseert deze maand een festival op hoogte. In Rotterdam vinden van 1 t/m 3 juni de Rotterdamse Dakendagen plaats waar je o.a. kunt worden rondgeleid over de DakAkker en op zaterdagochtend mee kunt doen met Yoga on the Block. En dat allemaal met een eersteklas uitzicht op de indrukwekkende Rotterdamse skyline.

Op vrijdag 22 juni vindt het ROEF Festival plaats in Amsterdam waar ruim 20 daken aan meedoen. Zo kun je bij ZOKU genieten van live muziek en leer je op het dak van Hopp meer over bier brouwen. Onder het genot van een... juist. Voor meer onontdekte groene plekken kun je terecht in de verborgen tuinen van Amsterdam-West op zaterdag 9 juni tijdens het Open Tuinen West evenement.

Yoga on the block Namasté tijdens Yoga on the Block

Eco-innovaties spotten

Het eerste weekend van juni wordt opnieuw het Festival Designkwartier georganiseerd in Den Haag. Je vindt hier ook heel veel toffe eco & social designinnovaties, bijvoorbeeld van HoMulder, Precious Plastic, Studio Ro Smit en Social Design Label. Ook tof is de Repair, re-use & reduce Shop, de sample sale van Spruitje en de waterbar van Brak. Je honger kun je stillen met een Dutch Weed Burger of in de Keuken van het Ongewenste Dier. Aanrader!

Meer eco-innovaties worden gepresenteerd tijdens de BlueCity Challenge Night waar 6 studententeams elk hun business-idee presenteren om waardeloze reststromen om te toveren in een tastbaar, economisch rendabel en schaalbaar nieuw product. Aan het eind van de avond wordt één team tot winnaar uitgeroepen.

BlueRoof De winnaars van BlueCity Challenge 2017: BlueRoof

De leukste evenementen in juni

Maar dat is nog niet alles! Alle agendahoogtepunten van juni vind je hieronder.

Organiseer jij deze (of volgende!) maand een workshop, open je een pop-up store of geef je een interessante lezing? Mail ons dan op voordewereldvanmorgen@asnbank.nl!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!